Ape lagi buat untuk buat baby kluar cepat?

Dah 39w2d tp baby taknak kluar lagi ni😭😭😭Apa cara nak bagi cepat bukaan? Dah seharian jalan mall, buat jalan itik, butterfly senaman smpai kaki pun bergetar2 penat dah ni🤣 aduiii..

26 Các câu trả lời

Hm sis berdoa untuk dimudahkan bersalin je sis. Sebab sye pun naik turun tangga, jalan petang, senaman semua sye buat. Makan nenas, sampai orang kata makan tapai pun sye suruh husband cari, sye makan juga. Tapi bby nak keluar 40w2d juga hm… Memang risau la time tu bby keluar lambat, sampai lupa nak minta dipermudahkan time bersalin, mungkin sebab tu sye susah sikit bersalin masa tu huhu 7 jam dalam labour room, kena jahit sampai punggung 🥲 Tapi semoga awk dipermudahkan ye 🙏🏻 teruskan usaha awk, jangan stress, sampai masa nya mesti dia akan keluar jugaa

sebenarnya kite jgn push badan kite..tp releks mcm biasa..teruskan wt senaman tp jgn sampai letih.mcm senaman butterfly..n senaman satukan kedua tapak kaki d rapatkan kedalam..goyang badan kedepan ke belakang ke Kiri kenan..kerap bt time kite nk duduk.. insyaAllah.satu lg relekskan minda..tips sy bt senaman tu sambil dgr lagu relaxing or zikir..setiap masa mulut mintak Allah permudahkan..percepatkan tnpa ada masalah.ape y sy amal tu start 35week..Dan sy bersalin 4 org ank 36week dn 3 org 37week.

11mo trước

its ok...lps due masih bg masa 6 hari..slalu ckp dgn bby pjuk dia keluar cpt2 ok

1- selalu turun naik tangga. sy duk pangsapuri akhir2 dekat nk bsalin mmg guna tgga xguna lif. 2- briskwalk slalu jln2 santai2 smbil amik angin. jln laju2 tau.. 3- kerap bersama suami(hari2). klu penat pun suh suami layan diri.🤣 (selusuh mujarab insyaallah) 4. slalu guna tandas cangkung. atau buat senaman squat/ketuk ketampi. 5. (klu muslim) solat hajat doa.. ajak suami skli.

mcm sy haritu, start 3rd trimester naik turun tangga opis 4 tingkat. kisahnya, hari yg sy nk beranak, pukul 7 pagi Dr seluk dia ckp 3cm.. sejam lpas dia seluk tu.. sakit gile.. pnggil nurse suh seluk check balik sbb sakit sgt. nurse check dgn muka panik.. "puan, sy dah rse kepala bby dan dah 8cm" boleh la try untuk mommies yg lain. tp jgn push yourself too hard. relax² aja

Bnyakkan cangkung awak .. saya anak pertama dari 2 kli keguguran .. org akan ckp ahh anak pertama lmbt keluar .. tp saya bnyak jln ikut suami , naik moto , paling win mlm raya saya mengemas cangkung nk buang bekas .. tup raya ke 2 saya da bersalin 38w 3d .. dokter bnyak kli ckp anak pertama lmbt skli saya dtg lagi skli 1cm 4 jam 7cm terus ke Lb je siap sedia

11mo trước

Yang pasti bnyakkn berckp ngn anak dlm perut .. cm saya saya usap adik kalau nk keluar keluar laa mummy tk sabar jmpe awak mlm tu gak rasa sakit smpai ke esok lgi padahal org sebok mkn rendng ngn ketupat

sy pernah alami mcm awak haritu masa 2nd baby. sy pon buat mcm2. baby seronok main dlm rahim😂😂. last2 baby keluar masa 39w4d. tu pon last tu sy melawak dgn office mate masa lunch hour ckp cuba hang pujuk baby tengok kot dia mau keluar. nak dijadikan cerita tup2 dlm pkol 3lebih start rasa sakit contraction😂😂

Macam saya dulu naik turun tangga and everyday brisk walking. Tak pernah miss. But it all depends on ourself. Ada yang cepat, ada yang lambat. Awak teruskan je apa yang awak buat ni. InshaAllah semoga dipermudahkan urusan awak🌹

makan nenas sis nnti turun la tanda 😅 sye dlu induce punye induce xde nk turun tanda ke sakit ke. sye suruh suami beli nenas, lpas 1-2 jam mkn turun tanda darah cume esoknya la bru bersalin sbb bukaan slow progress

Tak perlu risau sis, sampai masa mmg baby akan turun sendiri and rs nak beranak. Sbb rs tak sabar tu yg buat kita tertunggu tunggu. Ada je org bersalin takde tanda.. Baby takkan selamanya dalam perut hehe

kita due date sama sis... sama juga masih lagi menunggu bila ada tanda.. tapi saya dah sentiasa rasa contraction false, terutama time tidor malam Smpai tak lena ... semoga d permudahkan kita bersalin .. aamin

11mo trước

maknanya baru nak buka servik tu .. tak pe ada masa lagi kita .... mudah²an cepatlah bersalin