jantina baby

da 21week , semalam pergi scan tpi doktor tak bgthu lagi jantina baby ?? berapa week baru doktor bgthu yee ?? sebab susah la klo nk beli brang baby .

22 Các câu trả lời

Tengok keadaan..kdg2 ada baby yg jenis malu nak tunjuk 😆 Pengalaman saya kalau babyboy senang nak nmpk, babygirl yg susah sikit. Anak saya girl tu 7 bulan baru cnfirm girl. Yg lagi 2 boys tu awal2 dah nmpk! Pregnant 21 week masih awal puan, kalau puan beli barang baby 7 bulan ke atas pun sempat lagi 😊

klau scan kt kk mmg mcm tu,sy scan masa 18w doc xckp apa pon..sy tnya dia ckp ntahla,xnmpk..hee lps tu trus g private je sng..buat skali dgn detail scan,baru thu baby boy..skrg dh boleh shopping bju dgn sng hati..hee

Biasa laa tu sis kdg mmg scan xnmpk...kita da excited da bila tiba hari nk scan skli xnmpk, so blhla beli baju wrna unisex cm hijau, ungu, putih, oren...da confirm nnt blh tmbh wrna ikut jantina..kumpul dlu skit2...

Dah kenapa tak tanya..mmg kadang2 doc xbgtau, kita sndri kena tanya. Kalau saya tiap kali scan mmg akan tanya semua ok ke doctor..baru doctor explain. Yg penting kita sndri pun kna tjk minat yg kita nak tau.

5y trước

ouhh saya tak tahu pulak , yerlaa bru first baby kan . ingt kn mmg doc akn bgthu

Kdg2 doc x bgtau. Kita tnya pun sometimes dorg ckp ‘macam baby boy’. So i went private & check. Went for detailed scan juga. Hehe

Kalau klinik gov kne tanye bru dieorg gtau, for me klau nk tai gender better pg private bleh buat scan details skali puas hti

21w biasa dh nmpk.mgkn doc xdpt detect sbb baby xnk tnjuk...bleh try scan lain nt...sy masa 24w scan nmpk sbb baby bukak kaki...

Kena tanya. Sy dah tahu jantina baby tpi sy beli je baju warna universal. Warna yg boy girl bleh pakai

Kna tny sis...doc kdg2 x ckp..kita yg kna tny sndiri...klau 21w tu dh blh tahu jntina bby...

5y trước

ouhh yeke ?? , patut laa doc tk cakap . takpe la awal bulan 12 scan lgi skali saya tamya

Mcm sis .. Bli brg bby wrna biru yg unisex .. Wrna tu ja trtarik d hati ..