susu xde

Cmne nk kuakn susu lepas bersalin, #firstpregnancy

16 Các câu trả lời

1st jgn stress..kne positive... 2nd..just bg je bby bfeed..dr ctu dpt rangsangan dgn bonding... 3rd mkn mknn yg bkhasiat yg bole tmbh susu cm lobak putih syur2 hijau n bykkn minum air msk...horlicks pn sy minum... 4th...klu still x bkesan...cb bt power pumping selama sejam..in shaa Allah..kite cm berusaha...

biasa 1st 2nd day susu xde.. sbb tu spare susu fm bgi back up.. tkot bby kuning sbb x mnyusu.. erm kerap2 bagi bby latched utk stimulate niplle then mindset tu kne sentiasa positive..

Jangan stress sis,banyakkan minum air masak,makan buah Sunquick,kurma dan sayur²an. Kerapkan baby menyusu walaupun tak keluar. Nanti in Shaa Allah akan keluar jugak susu tu. ☺

kena positive. and urut. pastu cuba pump dalam 15-20minit then bagi baby hisap. slow2 ye. dari segi pemakanan, boleh makan lobak putih, oat, and masukkan halba dalam masakan

InsyaALLAH ade 2 mommy. .sye first bby dlu mcm 2 la. .nurse tala je bby. .bv je dye isap.ade je susu. .kerp kn susu. .jgn rsau ye mommy. 🤗🥰

Pengalaman saya anak ke 2 dulu, susu takde juga. Tapi keluar hospital je terus g klinik beli ubat tambah susu (pil). Memang terus banyak susu.

5y trước

apa nama ubat tambah susu tu sis? beli kt mana?

Sy byk mkn mknn bersup,minum susu/milo,air suam n buah yg bole dimkn ketika brpantang.alhamdulillah susu melimpah ruah.

Buat urutan susu. Sy kerap bg susu badan tp ank x puas. Jd urut2 insyaallah blh juga bg wlupun sikit

Selagi baby menghisap susu akan ada sis, always positive dan jangan down 💪🏻💪🏻

Tenang kan diri.. buat urutan sekerap boleh.. insyallah susu tu akan kuo