Movement...

Cm mna buat baby dlm perut bergerak erk ? dri sy bngun pagi smpai lah dah ptg cm xda rasa gerak kan baby yg ada pun mengeras jak... smlm punya lah kuat bergerak smpai xblh tdr bergerak mencucuk² pundi kencing sy skrg ni senyap plk...?

10 Các câu trả lời

Hahah tringt pulk msa preggy .. Saya pun mcm tu smpai nangis sb xrasa gerakan bby dri pagi smpai mlm smpai xbole tido tnggu bby gerak dlu bru lega and tido sb dia sllunye aktif 😅 tnye nurse dia cakap baby ade masa dia aktif ade mase dia tido je dlm prut .. Mgkn pent sb aktif sgt tu yg dia reht satu hari tu 😅

Cuba mandi. Minum air sejuk. Minum air masam. Gosok perut sambil panggil baby. Tekan2 sikit perut tu. Mengiring kiri and ke kanan berulang2. Pasang ayat Quran atau lagu kat perut. Tp jgnla kuat sgt.

Cuba minum air sejuk atau orange juice atau makan benda manis. Boleh jugak try pasang lagu. Baby sy selalu respon kalau pasang lagu.

Minum air yg sgt sejuk atau mkn coklat, kemudian baring mengiring ke kiri.. baby akan bergerak nanti..

Sama la mcm sye... Kdg x rasa bgrak...slalu aktif jew... Kdg sbb kita penat... Tu yg dye jrang bgrak

Alhamdulillah skrg sy dah selamat brsalin soalan sy ni sebulan lepas dah 😅

5y trước

Alhamdulillah.. Penantian terjawab sudah

Dr pagi smpai ptg tk gerak.. malam pg hospital sis..

Brp bulan da kandungan tu

Baby zzz

Cuba sis usap2 perut, ckp dgn baby ker, tak pun buka lagu smln kat perut.