Hye Mummy² smua maaf lari dri tjuk😅😅..nk mntk pndpt smua..ank saya 2y10m msh tidur buai ye🤭🤦‍♀️.

Cara nak lepaskan ank tidur buai

11 Các câu trả lời

sy anak pertama, mesti nk tido dlm buai. xde buai, menangis mengamuk dia. jd bila kt tmpt lain, susah dibuatnya. umur dia setahun lebih. sy simpan buai, baring sama2 ngn dia kt bawah / atas katil. dlm seminggu juga dia mengamuk tp hati kena kering la. buat derk je bg mainan sampai dia tertidur. lama2 ok. hehe. terus sampai anak ke 3 sy x bg buai dah.

sy jnis yg ikut rentak anak, start je 3y ank sy dh start susah tdr ptg wlaupun buai, so sy biarkaj je sbb umur 3y dia dh pndai, klu penat dia akn tertidur sdiri. puting pun mcm tu 2y11m sy ckp puting xde, hilang cicak ambik, trus tdr okay je. makin senang. selagi benda tu x memudaratkan ank, xperlu paksa dia sis

Buat slow2.. nanti ganggu waktu tidur anak pula.. Boleh mula dengan malam tak payah buai.. mula seminggu tengok macam mana.. dah okay, try masa nap anak pula.. anak tertidur je, masuk deep sleep terus angkat letak atas katil.. jangan stress2.. semuanya akan ambil masa.. bukan ibu je.. anak pun perlukan masa 🥰

kalau masa dia mengamuk tu bagi je buai tapi masa dia okay just urut2 kaki dia gosok2 badan gosok2 kepala bagi dia terlena dekat bawah..ambil masa sikit laaa tepuk2 try buat belah malam dulu sikit2 kurang kan buai..tak pun lepas dia lena angkat dia tidur bawah tepuk2

tips dia mudah je.jgn ajar anak buai lgsg.sy 22 anak tak ajar buai.anak² lahir terus sy ajar tido bawah je.sampai la skrg.mmg rasa mcm susah sikit.tapi lama² akan ok.tapi kalau da start ajar buai mmg susah la.sbb anak da selesa dgn buai

1mo trước

setiap ank tak sama ...tak smua baby easy going ...mcm ank sy lps lahir nk kita ada dkat sblh, nk kne tepuk dodoikan jee ...da pakai buai pon kalau stop je dia bgun ...jdi kene pakai buai elektrik sentiasa hayun ..cuma masuk 4-5 bulan slow2 putuskan buai smula ..kalau nk melayan dia tdo jee makan pon tk smpat ..

Kena cuba juga bawak guling2 atas katil. 😅 Anak saya haritu pun mula2 dia pandai ngamuk nak buai. Pastu satu hari tu kami ada buat makan2, kena simpan la buai kejap sebab ruang sempit. Sejak dari tu terus tak berbuai. 😂

anak saya suka tido kt ketiak, slowly gtau dia tgn saya sakit , then dia tido kt bantal. nak mudah anak tido, kena rajin abiskn tenaga dia, bawa main.. bila penat je mmg boleh tido merata🤣

sorok buai tu xleh ke? mcm ank sy cerai buai masa 1y7m..masa tu sy bsalin adik dia..dia duk dgn atuk nenek dia..sana xde buai. 2 minggu lpstu balik rumah, dia xnk duk dlm buai. lega.

sis, anak sye 3y+ (20kg) pun still tido buai ye 🤣🤣. dh nyenyak tido baru angkt letak bawah haha

kata buai patah aci tak gitu🫣🤣nnti ank cy tak..pdhal sorok xnk bg naik lg dh..heee🫣✌🏻