Susah di bedong

bunda2 ada yg sama gak ky baby aq,umur baby ku belum ada 1bulan tapi kalo dibedong suka nangis trs klo dilepas lgsg diam.katanya kalau gk di bedong kakinya jdi bengkok gk lurus.apa itu bener ya bun?

Susah di bedong
31 Các câu trả lời

anakku cuma 2 hari dibedong sampe tangan, selebihnya cuma sampe perut aja 😄 kalo dibedong sampe tangan rewel bgt.

ga bener bun itu, dibedong kan cuma buat ngangetin badannya dede ajah. jg gaboleh kenceng2.. btw dedenya cantik 😍

anakku bedong enggak sampe tangan, kalau tangannya ikut kebedong suka nangis jadi badan sama kaki aja buat ngangetin

4y trước

Sama kaya baby ku 😁 jadi dia bisa angkat tangan, dan bergaya manja pas bobo hahah

anakku cuma berapa kali dibedong, itupun bedongnya nggak kenceng. soalnya habis itu nangis kalok dibedong.

urusan sama orangtua aku angkat tangan dah , mitos merajalela rupayanya . bukan di desaku saja 😂

anak ku seminggu aja selebihnya jarang jarang abis mandi doang abis udah gamau dibedong bun nangis aja

gak betul bun. fungsi bedong itu untuk menghangatkan tubuh bayi, bukan meluruskan kaki bayi.

mitos, ga dibedong gapapa. bedong bukan buat lurusin kaki cuma buat menghangatkan.

mittoosss bunda. gk ngaruh. coba googling fungsi bedong apa bun. biar bunda gk pnasaran

mitos bu. bedong itu untuk menghangatkan.sesekali baca artikel di google ya bun.