bayi

Bun, anak saya kaki ny susah kali d bedong, selalu mntak d buka dan kaki nya tak mau d luruskan suka d tekuk nya

37 Các câu trả lời

Jangan dipaksa kalo anaknya ga mau! Lebih banyak nyari ilmu yaa fungsi bedong untuk apa. Anak saya ga pernah di bedong sama sekali dari lahir

Jangan dipaksa bun, baby aku seminggu aja yg mau dibedong setelahnya gk mau lagi dianya, sekarang udh 1bulan 5 hari gkpernah bedong lagi

jangan di paksa, anak sya dlu jarang dbedong, alhamdulillh Aman aja, bedong Kan cuma buat hangatin bdam bun

Ga dibedong ga pa2 bun..kaki bayi itu nanti akan lurus sendiri...anak saya ga pernah dibedong dari lahir...

Wajar. Selama didalam rahim dia bebas bergerak. Udh lahir malah mau diikat2. Sumpek pula. Jd gamau. 😁

Ya gapapa gausah d paksa, bedongnya kan sebatas menghangatkan aja bukan sampe ngelurusin kaki bayi nya

brarti anknya udh gg mau d bedong bun, jgn d paksain.. toh fungsinya bedong hanya utk menghangatkan

Anakku ga aku bedong kaya gitu bun Di bedong biasa aja kan cuman buat menghangatkan aja

kalau udah ngga mau dibedong, jangan dipaksa bun, ngga usah dibedong, kasian bayinya

Ya gk usah dipaksa kalo gitu, pakein aja baju sama celana panjang biar anget.