Cara Meneran Yang Betul Waktu Bersalin

Buat anda yang bakal melahirkan tidak lama lagi, siap sedia dengan ilmu bermanfaat ini. Nak meneran bukan main teran sahaja, ada teknik yang betul. Lihat di bawah ⬇️

Cara Meneran Yang Betul Waktu Bersalin
14 Các câu trả lời

masa teran tu nak kena tggu ada rasa mcm nk berak ke atau xpyah tggu rasa tu dtg ikut saja kata doc suh teran n teran la smpai 3 kali tanpa rasa nk berak smpai mnggigil habis tenaga haus... xlama pas tu be rasa mcm nk berak n terus teran keluar kepala anak.. pastu beberapa saat br habis kluar... jahit mcm byk lama tggu nk siap ubat bius pn letak byk smpai xrasa apa boleh bawa besila pulak lepas beranak ..adoiii pngalaman anak first feb 2022 .

Time anak first sy tak dpt apply pulak ni. Sbb mcm pengalaman baru kan. Tapi syukur dapat jgak sy kluarkan seketul baby 🤭 Time anak kedua pulak, nasib dapat apply ilmu yg ni. Dgn bantuan midwives. Selepas full 10cm os dilatation, and pecah air ketuban, baby keluar terus dgn jayanya 😂

Saya teringat pengalaman sendiri, saya teran tanpa keluar suara, tahan smpai tak cukup nafas, rasa macam nak meletup urat2 semua. Last2 sy jerit jugak baru dapat teran dgn senang.. bila teringat balik, mmg trauma.. tapi lepas baby keluar tu ya Allah leganya rasa macam nak peluk je semua bidan kat situ..

5d trước

@masayu ye betul 😂 macam lagi senang rasanya.. saya jerit smpai bidan tegur, kenapa jerit.. sy hirau je 🤣🤣

due² anak beranak sekali teran je, x ade luke jahit ape semua.. alhamdullilah semua mudah..jangan kluarkan suara sbb nanti hilang tenaga.. satu lagi teran bile betul² rase nak teran means bukaan jalan dah 10cm..

Tiga2 anak saya lahirkan dgn cara mcm nie alhamdulillah dimudahkan. Jgn keluarkan suara masa meneran sebb boleh tak fokus dgn meneran bagi saya 🥹

6d trước

kna tran ats bwh..hehe,tran shbis mgkin..amik nfas dlm2..

saya masa pertama tak pandai teran sebab anak sulung kan alhamduliah tiga kali teran baru keluar kena enam jahitan

saya terkeluar suara masa meneran tu.. bukan mjerit kuat tp suara meneran nak kuarkn baby tu

Tips yang bermanfaat InsyAllah bakal digunakan nanti

tapi tetap juga kena gunting🙁

isnin Ni kne serah diri