baby besar

btul ke mkn vitamin boleh buat baby besar? i usually amek obimin n vitamin for iron to increase my hb as advise by kk nurse.. i already 28 weeks can i stop taking obimin n just continue taking iron vitamin only? or any other factors buat baby besar?

37 Các câu trả lời

Gula y blebihan sb bb bsr. Susu pun kena pilih y btui kbykkn mgdungi gula tgi , susu nespry ok kurg gula untk tmbh drh

saya minum susu anmum and vitamin obimin dari awal kehamilan alhamdulillah lahir ja berat bby 3.21KG☺

tq all for the advice..really appreciate that..i will continue taking obimin n iron for baby n me..

Vitamin penting utk tumbesaran baby dan kekuatan mommy ni. Baby sihat, tu yg penting kan?

Saya pun amk vit jugax Folic acid + Zincofer + Jus Mamariam .. Alhamdulillah bby sihat ..

Check dgn dr if u need those vit...kalau semua okay, u tak perlu makan pun vit semua..

Baby besar dsbabkan pgambilan gula yg tinggi..mkn obimin wajib ye jgn skip.

Makan vitamin xkan buat baby besar.. based on pemakanan ibu 😬

vit x kan bsar kn bby..tp anmum yes..blh mnum tp jgn kerap..

5y trước

Knp sy minum anmum lg pening kepala ye?

obimin untuk anak ibu , permakanan kite jee yang bole buat baby besar