hrini kene buat bsp , bacaan pertama 4.6 , 4.3 , 5.3 normal ke ? okay tak? ni tggu 8 malam plak buat

bsp lg skali . lepas dinner punya bacaan normal berapa ye ?

13 Các câu trả lời

Betul sis. Bacaan awak mmg normal dan cantik. Bukan bermaksud awk tiada gdm (kencing manis waktu mengandung). Bsp ni kite kna buat once kite failed ujian mggt. Yg kna minum air gula tu. Selagi kite jaga pemakanan InsyaAllah bacaan kite cantik je. So kna elakkan minum air manis, kek, dessert. Goodluck sis 💖

okla tu bacaan. saya pun check BSP juga hari ni. awal pagi dah mencanak tapi yang lepas tu sampai yang jam 8 malam elok pula. esok nak kena pergi klinik tunjuk dekat doktor 😅. risau pula. kalau lepas dinner tu bacaan normal ‹6.7 kalau tak salah. cuba tengok dekat buku pink ada tulis

2y trước

sama2☺️

cantik nya bacaan awk sis😉😉 bacaan sy asyik naik je wlpn dh telan ubt metformin jga mkn jga minum smua tjga ttp jgak naik xtau la cmna nk buat lg hmmm sedihhh

2y trước

nurse mmg cmtu sis

Dekat sana buat bsp satu hari 4 kali je ke? kalau kat srwk nie 3 hari kena buat.. hari 1-Pagi 2 kli hari k-2-Mkn tengahari 2 kli hari k-3-Mkn mlm buat 3 kli

2y trước

aah awak . kt sini satu hari 4 kali . kalau bacaan ok kena buat sebulan sekali

saya gdm on diet bacaan selalu 4.2/4.6/4.8/5.1/5.2 xpernah lebih dari tu walau dh makan lepas 2jam baru cek tetap kena buat BSP 1 hari 4kali setiap 2minggu

saya dh 37w tpi still ambik bsp laupon bacaan cntik.memng bgitu kh ? sdgkn sya tinggl tunggu hri nk bersalin?

2y trước

ye puan, kene ambil bsp sampai bersalin.

Macam normal. All the best. boleh tengok rujukan kat buku pink tu

2y trước

🌻

dinner lpas 2jam jgn lbih 6.8,if smpi 7 kena cucuk insulin dah

2y trước

lepas dinnet bacaan sy 4.9 . tp ni nurse ckp sy mmg confirm ade kencing manis 😂 sy tak paham sebenarnya 🤣

Cantiknya bacaan sis. Sis makan apa 🥺

2y trước

contohnya jika dah diet tapi bacaan bsp masih tinggi bermakna insulin dalam badan tak dapat dikawal, jadi perlu ubat lain utk kawal atau masukkan insulin tambahan. selagi boleh kawal dengan diet, tak perlu ubat. sebab tu kene kerap buat bsp 2 minggu sekali utk tahu tahap rembesan insulin dalam badan.

ok dh tu cantik...

2y trước

tp td nurse dtg ruma buat lawatan then bg info tentang pemakanan untuk ibu mengandung yg ade kencing manis . katenye sy ade kencing manis . tp ramai ckp bacaan ok normal . pening sy 😂