22 weeks pregnant

Bolehkah makan nanas..??

10 Các câu trả lời

yg ckp boleh tu kna tgk jgk, rahim kita berbeza ya puan2 skalian. ada yg rahim manja buat keje lebih sikit boleh bleeding, ada rahim yg lasak makan durian bertong2 pun takde effect pape. better tnya doc sendiri sbb pakar sy sendiri suruh elakkan makanan tajam2 mcm yg mak2 dlu larang tu smua sbb bnda tu mmg tkde tulis dlm buku ke apa2 n boleh mendatangkan risiko. kalau rasa rahim tak kuat better elakkan. kalau awk sendiri yakin rahim tu kuat tak pernah gugur then makan lah cuma berpada2

nenas boleh sahaja dimakan.. sy makan setiap pagi , secorong .. yg x boleh tu skli konhadap sebijik non .. hahahahha .. jgn xtau..nenas ade khasiat dia.. bagus utk bby jugak tau.. utk ibu.. mne yg kencing kotor tu. bleh mkn secorong gituu.. tgok la hasil dia.. elok makan nenas.. most important was depend on your own body. sy durian pn henyak mkn supa tu gak. .hehe

3y trước

gugur bukan disebabkan pemakanan. gugur di awal kehamilan akan terjadi jika janin dlm kandungan tu tak sihat.

Pineapple is a safe, healthy choice during pregnancy. Someone might have told you to avoid this fruit because it may cause early miscarriage or bring on labor. However, this is just a myth. There's no scientific evidence to support that pineapple is dangerous during pregnancy. https://www.healthline.com › health

Seeloknye jangan sis.. Nanas tu tajam..

Boleh bun kalau sekedar nyicip

bole tp ambil.yg dah masak

boleh je janji tak yg muda

Boleh ambil yang masak

elakkan

boleh