bersama suami

Bolehkah bersama dengan suami sepanjang tempoh mengandung ?

23 Các câu trả lời

boleh je . cuma jgn ganas . slow and steady . sbb sy waktu 9weeks sy on dgn husb, bangun pagi ada keluar darah. risau kamiiii ya aaaaamat. doc cek baby okay, rupa nyaaaaaa vagina kot emm luka 1cm. doc kata amik masa 2weeks nak elok and takleh onz sampai dia elokk . lepas tu doc pesan kalau nak onz for the next time guna jelly . ada jual kat 7E yg durex tuuuu . 😅

4y trước

Ooo . Okay sis. Kalau baru smgu dua masih awl lagi ..risiko jgk kan ?

Kalau saya time awal2 tu ..saya akan bincang suami minta die faham ..kami bersama hanya 2 atau 3 kali sahaja seminggu ...bila kandungan dah 4 bulan keatas baru boleh macam biasa..1 hari sekali atau selang 1 2 hari..

4y trước

Awal awal tu mase baru smgu due keheher

Awal2 jgn heavy.. lg elok elakkan.. msuk trimester ke Dua ok da.. baby da kuat dlm Rahim ibu... Cme bila bersama rasa2 juga.. jika senak atau x sedap perut slow kn ckit.. org kata ikut bdn.. rasa2 juga..

4y trước

13w.. 3bulan tu Kira second trimester da sis

Boleh sj..tapi sy time prngt ni xde sngt nak bersama suami..sbb sy xbleh bau bdn suami..rasa nak muntah..dan mmg akn muntah..🤭🤭

4y trước

Dia biasa alahan tu ble akan rase ye sbb sy baru 1week lebih . Tp xde lg alahan .

Kalau blh 1st trim elakkan dulu. Takut rahim tak kuat Dan blh menyebabkan bleeding. Tapi terpulang pd individu masing2

Sy jarang masa first trimester tapi tula nafsu masa first trimester memang kuat nak bersama huhuhu

4y trước

1st trimester tu mase smgu dua la kan

pd sy secara peribadi xda mslh. dr 1st tri now 2nd tri.. normal shj. tpy bergantung pd individu😊

4y trước

Okay sis . Tq atas ilmu .

Boleh tp jgn tllu kasar.. hahha.. slow n steady.. mmg nfsu time tu len mcm skit..

4y trước

Preggy

Boleh.kalau awal2 jarakan kalau nk akhir nnti kerapkan soya sng bersalin

4y trước

Okay sis. Ad dgr pasal tuhehe

ini yg ada di dlm buku pink . hehehe

4y trước

Wow . Kte baru smgu lebih.xg lagi klinik wat buku pink Hehe