Dalam Dilema

Boleh x cadangkan yg terbaik utk sy buat rawatan samada d klinik kesihatan under gov atau private utk permulaan buka buku. Jika sy memilih private adakah perlu saya buat pemeriksaan d klinik gov juga? Sy memilih private sbb waktu yg fleksibel dan cepat utk sy buat temujanji. Mohon pandangan.

2 Các câu trả lời

hye sis,... saya buat di kk sebab kk check lebih details,... mereka check kandungan urine, hb dan lain2 tp jrang scan,.. biasa dgr jantung je,... tp kalau swasta mereka selalu scan, bg saya check hb, kandungan urine sgt penting, gdm perlu rendah supaya baby xbesar sgt, kalau besar sgt kemungkinan besar czer,... kalau hb pulak kepekatan darah, kalau cair boleh jadi pendarahan yang bnyk masa bersalin darah keluar lebih laju kalau cair,.... saya check di kk, lepas tu saya pergi scan di swasta hihi, scan RM50 shj ,.... xmahal pon,... kalau checkup kk boleh beranak di kk atau swasta

saya pon ada masalah masa...so saya refer private...skrg private pon check detail..sama mcm kk...xperlu pergi 2 3 kali...