Bayi sembelit

Boleh tolong suggest tak ibu2 susu apa yg bagus utk budak 1thn8bln sembelit? Dah try fernleaf,s25,dupro,dutchbaby,lactogen masih xok ada yg tau susu better utk sembelit boleh share😊

7 Các câu trả lời

Mcm ank sy lps tukar susu mmg jdi smblit skit last choice sy bg dugro vege step 3. Tpi xspnuh nya brgntung pda susu sbb klau dia salah mkan pon sembelit dtg jgak. Baby sy sayur buah smua mkan tpi dia xleh mkan kentang. Smua jnis kntang xleh mkan. Even bg buah slpas tu pon dia ttp smbelit..jdi nya kentang mmg kne tolak jauh²...😁 1 lagi option sy bg dia probiotics sama ada yoghurt asli cmpur dgn buah xpon yg beli dkt farmasi. Agak mhal ye probiotic dkt farmasi..😅😅 tpi mnjdi la..sy xbg hari² sy bg selang sehari cmpur dlm susu dia.

Macam anak saya sis sebulan lebih sembelit tak tau nak buat apa dah hari hari nangis tiap nak membuang, semua susu saya try, last saya beli susu pediasure lepas tu saya campur dengan probiotik(doktor swasta suggest) beli kat farmasi. sepatutnya bancuh dengan airsuam, tapi anak tolak pula😩 terpaksa campur dalam susu,,AlhAmdulillah asbab dari tu anak da tak sembelit😊

susu bukan ubat utk sembelit.. confirm dah ke susu2 tu punca sembelit? kena cari dulu punca. puan kata anak tak makan sayur buah, kena baiki la kat makanan tu, kalau makan dah complete meals minum air cukup (16oz-32oz) if tak membaik boleh try probiotics

Memandangkan anak hampir berusia 2 tahun dah sudah makan. Awak kena semak pemakanan anak juga sebab susu bukan lagi keperluan utama anak. Cuba semak: - Anak dapat complete meal? - Water intake mencukupi? - Makanan apa yang membuatkan anak sembelit?

8mo trước

Pemakanan anak seimbang tak? Maksudnya ada bagi buah/sayur?

anak dah nak 2 tahun most probably sembelit bukan sebab susu, tapi sebab pengambilan makanan lain. air make sure cukup, dan serat. bagi anak banyak makan sayur dan buah.

cuba bagi susu anmum ntuk anak sis . susu anmum bagus untuk penghadaman ☺️

ada bg mkn buah?

8mo trước

buah2 lembut pun dia xmkn? dh try bg betik/tembikai. sbb ats 1y ni susu bkn punca utama sembelit..mostly pd mknan harian