Nak tanya tentang ubat ni

Boleh tanya,ada ibu² yang klinik bagi ubat ni?macam mana ok tak?saya makan kerap muntah ubat ni..sebelum ni bagi ubat 4 beradik tu ok jaa.. #ingintahu #firstbaby

Nak tanya tentang ubat ni
44 Các câu trả lời

zincofer ni masa mula2 dpt sy makan dgn ubat tahan muntah.. bile ubt thn muntah dah habis, lps amik die klu x pening die muntah..so saya tukar makan mlm plak..

Sya mkn ubt ni mmg muntah Tarik urat perut 😅, last bgtau Dr klinik.. Dia sruh tukar meltofer sedap sbb hisap2 ja rasa coklat. Tp kna beli sndri La kt luar

sama saya pun pening dan mual tp lepas rehat sejam dua dah ok ..saya makan ni dr awal preggy sampai dh bersalin dlm pantang still makan zincofer . ☺

Hi mommy. Kalau saya memang rasa nak muntah bila makan. Tapi kalau mommy kerap muntah better bagitahu nurse akan tukarkan ubat folic acid jenis lain.

Sy alergik betul dgn ubat ni.. makan muntah. Makan pening. Hb manjang low.. last2 doc bagi iberet, alhamdulillah ok sikit. Hb pun cantik.

saya makan ubat ni sis..Alhamdulillah okey..xde muntah 2.. try ambik malam sis 2 jam selepas makan .sebelum tidur..minum dgn air suam je

sy pon tk bole mkn perut ksong. nk muntah balik. jd sy amalkan 2 jam lepas mkn bru ok. klw 30 mnit sblm mkn time perut ksong mmg muntah

wife sy pon mkn pil ni jgk... alhamdulillah, ok.... mula2 tu tgk dia mcm nk muntah jgk ..tp lpas tu, dh ok n tbiase.... ☺️😁

Saya consume zincofer ni. 2bj sebelum tidur minum dengan sunquick tanpa gula. Kendian minum air masak. Rest sekejap terus tidur.

Sama mcm sy ..ubt ni x sesuai dgn bdn kita..sy beli ubt lain kt farmasi namanya maltofer..mkn ubt ni cntik hb smue