Dear mommy

Boleh tak suggest susu apa yang okay untuk newborn dan pampers apa ? nak standby beli 🥹

2 Các câu trả lời

Susu dan diaper susah nak jawab sis sbb baby awk tak semestinya sama sgn baby orang lain. Senaraikan jenama diaper satu2. Pergi website diorang, request sample. Sama juga macam susu. Tapi, kalau nak buat spare kt hospital nanti in case baby kuning, beli yg berpatutan harganya ikut poket awk. Beli satu pack dulu tgk mcm mana pergi dia. Sbb newborn byk tukar lampin. Bazir pun beli mahal2 time tu. I request sample banyak dari diapers, mamypoko, huggies. And masa tu tgh hype Momo diapers and murah so i beli satu pack. Pakai selang seli dgn sample yg dapat. Pastu baru decide. Susu a bit tricky sbb taktau baby awk blh minum susu apa whether dia lactose intolerance ke apa so pakai sample je. Tp mcm sy, mmg dh tau dari awl nak pakai susu apa untuk emergency. Nak elakkan baby tak reject susu badan atau pun fm in future, sy beli morinaga sbb rasa mcm susu badan. So anak sy takde masalah minum susu apa pun

5mo trước

ouh yeke, terima kasih 🥹

ank sy minum susu s26 dr newborn till now da 7bulan, ok je.. tp depends jgk sis ada baby xle ada baby bole, so kita kne try n error jgk la sis, bli yg kecil je dlu klu nk jimat, sy dlu bli yg 200gram dlu kt shopee bila sesuai bru continue, pastu lau diapers pki molfix biru.

5mo trước

baikk wakkk 🥰