Lapar ~~

Boleh tak nak makan tembikai banyak macam ni? Beli besar sangat, tak tahu berapa hari nak habiskan. Boleh laa buat hilangkan lapar malam2 camni ??

Lapar ~~
33 Các câu trả lời

jarang sy nampak sis punya post . selalu comment yang orang je 😂 . boleh kot kalau tak manis sangat buah tu . sy sejak preggy tak boleh makan tembikai . nanti muntah asid 😂

5y trước

Ni post lama sis. Hahah sy memang suka komen post orang je 😂

Tembikai ni adalah salah satu sumber kalsium pada yang tak tahu. Sumber air yang bagus jugak. Boleh menguatkan tulang.. Cume makan kene berpada pada ye. Sbb dia manis.

Sy suka sangat makan buah tembikai dr awal mengandung utk alahan sampai 28 minggu scan doc kata air ketuban penuh dan kena kurangkan makan buah manis2..

Tgk tembikai sis ni teringat masa mengandung dlu, sy suka mkn buah tembikai lebih² lg buah tembikai kuning. Sbnrnya sy xsuka pun buah tembikai ni hehe

Awl preggy mmg alah teruk, apa pon xblh nk telan selain tembikai so hari2 mmg mkn tembikai 😅... Tp skrg alhamdullilah dh 28 mggu dh boleh mkn dah 😁

Makan tembikai 30 minit sebelum makan makanan berat.. ia dapat mengurangkan rasa lapar... Dapat kurangkan kalori..

dah lama x mkn tembikai since kuarantin ni makan mangga je. td gi jumpe nurse nampak tembikai x tebeli 😂

Sy suka betul mkn tembikai. Sehari separuh biji sy sorang. Potong2 letak dlm peti makan sejuk2. Sedap

Mkn je sis..sdap tu👍 lagi2 skrg ni musim tembikai murah. Kalau saye sebijik sorg je mkn😂😂😂

hahah, saya setiap hari makan tembikai pastu bubuh asam, sehari tu 3 4 kali juga la.