Boleh Tak Makan Jeruk?

Boleh tak makan JERUK? Saya teringin nak makan JERUK PAK ALI. Huhu.. Dok minta suami beli, tapi, kena marah. Sebab dia kata bahaya Dan tak elok. Tapi, saya rasa JERUK keluaran PAK ALI tak ada kuat sangat dia punya Kandungan said dia. Sebab kalau Saya makan JERUK keluaran lain, mesti Saya batik Dan sesak nafas. Kandungan Saya sekarang 6bulan. Ada tak sesapa yang pernah makan JERUK masa pregnant?

15 Các câu trả lời

Boleh makan sikit2 ja habuan nak hilangkan craving... sy masa 2nd trimester mkn jeruk buah beli kat cameron... rasa dia mcm sakit tekak jgk pas makan... nasib sy mkn sikit ja.. nasihat sy klu nk makan tu make sure basuh jeruk tu ngan air, so xda la kita makan air jeruknya skali.. kdg2 air jeruk tu yg kuat.. bila da basuh best ja boleh makan dgn nikmat jeruk tu.. mana2 jeruk pun kena basuh ya..

Saya x minat jeruk... Tapi akk saya hari itu bru balik dari terengganu... Beli jeruk... Trus bagi dekat saya... Tak ada cakap @ bising... mengandung tak boleh mkn... Akk saya umo nak dkt 40an.... Husband pun tak larang...

Sy pernah makan jeruk pak ali tu masa awal2 dulu. Tak ingat dah berapa minggu. Tapi takde la makan sekali hadap. Macam sehari makan sikit2. Pastu esoknya makan lagi. Tapi banyakkan minum air je laa.

Awl2 pregnant rtu sgt menggilai jeruk😂😂 Hari2 mkn jeruk betik dgn jeruk kedondong.... Tp dlm seminggu je dok bantai mkn....lps tgk jeruk pon xigin dah...blh mkn puan..cuma berpada😊

Blh je mkn jeruk sis...sy dr awal ngandung smpi nk bsalin mkn je jeruk..xde la byk2..mkn sikit2 utk hilang kn mual je.. alhamdulillah bby xde pape kluar pn ok je...

boleh je makan. untuk rasa2 je. org tua2 kata kalau teringin sangatt, makan sikit buat rasa2 je jgn tak rasa lansung. kesian kat ibu dgn baby.

Saya makan jugak masa awal2 tu tapi tkde la banyak. Sekadar merasa. Lps minun air gula n ada gdm rasa terus takut nak mkn asam jeruk ni hehe

jeruk pak ali manis je , asid pun xde .. sayaaaa mkn jeruk kelubi sis , masam gila😂

Boleh je mkn tp jgn mkn xhingat dunia..mcm sy smua bedal tp ada had limit lerrr

Makan utk lepaskan rasa ditekak dah mencukupi. Jangan makan terlalu banyak. 😊