hi mummy semua

boleh tak kongsi pengalaman mummy semua yang dah bersalin anak first ? due date saya 5/5 ni , sekarang 35weeks 4days . berat baby 2.9kg , berat sangat kee baby saya ? 😣 . saya pun doctor ambik kes anemia sebab hb saya low hmm puas makan mcm mcm untukk naikkan hb . mummy semua ada tips ? #firstbaby #seriusnanya

1 Trả lời

cara saya mkn ubat zat besi dgn air sunquick yg dibancuh sesudu sunquik tanpa gula. pegawai pamakanan nasihatkan saya amalkan iron rich diet 5 kali seminggu.

2y trước

@mama muda, lg 1, pegawai sains pemakanan ajar, lps kita ambil menu tinggi zat besi, kita kena makan buah tinggi vitamin C; jambu batu, berries dll. Sbb Vit C membantu penyerapan zat besi dlm darah. All the best ye!