Carta Pergerakan Janin

Boleh tak ibu2 share kan gambar penandaan pergerakan janin dalam buku pink tu? Kurang faham.. Terima kasih

6 Các câu trả lời

masa sis check up kat klinik nurse takde ajar ke macam mana nak tanda carta pergerakan baby? kalau sis tak faham kene tanya kt nurse. nurse KK pernah kata kt saya,, tanya soalan ulang ulang bende yg sama pon xpe asalkan mommy faham mcm mana nak tanda carta pergerakan tuu supaya lengkap 10 gerakan setiap hari .

Misi di kk cakap. 9am-9pm dalam masa 12 jam. 1 gerakkan baby kire 1. Tp bile nk tick 2 gerakkan kene gap 10min ke atas mean kalau 1 gerakkan tu banyak dalam masa kurang dari 10 min tu dikire 1 gerakkan. Jika kurang dari 10 gerakkan segera ke hospital.😊

Tulis tarikh brp hb srart kira dlm column 1. 1-10 tu makna dh brapa kali kick. Complete 10 tu kira ckup la kiraan seharian. Yg ruang last skali tulis pkl brapa kick ke 10 tu jadi

5y trước

Kalau sblm tu awl complete 10, tiba2 skli lmbt skit kena check utk kepastian. Dr xkn marah pn. Sbb hanya ibu je tahu pattern pergerakan baby dia cmne

kira 10 kick . then tick jam berapa last 10 kick tu . kalau lebih kol 9 pm nk abiskn 10 kick or kol 8 lebih baru genap 10 kick . segera ke hospital

Tick kan bila rasa pergerakan baby..

I guna app je 😅

5y trước

Fetal kick.. hehe