Sedih dan kecewa

Hi, boleh tak bagi kata2 positif utk saya, sebb saya masih tak pregnant lagi lps setahun berkahwin. Semua org asyik tanya dah ada isi ke ? Dah ada ank ? Bila nak pregnant ? Hmm kekadang rasa nak jerit kt muka dieorg yg kita nie pun tngh mengharapkan baby dlm perut. Allahuu. Doakan saya dapat zuriat dgn cepat yea. Aminn

17 Các câu trả lời

Jgn stress2 sis.. Xpe, biar lah org nk tanya. InsyaAllah nnti akan ada rezeki untuk sis. Abg sy 10 tahun kawen xada rezeki anak. Semua org tanya, laki bini keja gov xkan xbuat rawatan n bla bla bla. Kesian tgk kak ipr sy tiap kali balik kg jiran2 tya dh lekat ke blm.. Dia senyum ja jawab belum. Ditakdirkan pulak sy kawen and lepas 3bln kawen, sy mengandung. Lg lah org mengata abg sy n kakak ipar. Adik baru kawen dh ada anak. Genap masuk 11 tahun kawen diorang dpt rezeki.. Berkat sabar sepanjang 11 tahun kahwin, kak ipar prgnant kembar.. Sekarang anak dh umur 2 tahun, kak ipr prgnant lg.. Rezeki Allah tak salah alamat sis. Cpt atau lambat je. Sabar yer, moga ada rezeki sis insyaAllah 😊

5y trước

InshaAllah skrg nie pun saya bnyk busykan diri jea sebb malas nk layan ckp2 org nie

Sma la dgn sy.. Smpai stress nk blik kg.. Bila blik sbuk jiran2 duk tnya x mngdung lg ke.. Allahu... Igt bleh bli kt psr mlm ke anak tu... X tau ke yg kita ni pun slalu duk mnghrp nk anak... Alhamdulillah la mak mertua n kluarga sndri x pnh mndesak... Husbnd pun ckp x pyh fkir sgt... Klau ada rzki ada la nti... Kita brcuti je puas2 smtra brdua ni.. Nti dh ada anak susah nk dating... Semoga sis dn yg lain yg menantikn zuriat akan dikurniakn zuriat stu hri nti... Sma2 kita doakn...

Kalau nk balas cara kasar.. Sy siap bagi acc no lagi.. Suruh dorg sponser yg mana dok tny2 bila nk ada baby.. Lepas dok kena mcm tu depa diam x kacau dah.. 😅😅😅 .. 5 tahun menunggu baru dpt sorg.. Now 32w.. Enjoy honeymoon ber2 puas2.. Kenal dulu dalam2 perangai suami masing2.. Time2 belum rezeki baby ni la.. Rezeki nk kenal hubby n family mertua A-Z bila dah jadi *sah* @ *halal* ..

5y trước

Hahahaaha terbaik sis

Pekakkan telinga jer sis.. Sy 4thn ttc mcm2 org tanya & sy lalui sepnjg 4thn tu.. Fk +ve. Selagi kite ada rahim mesti kite boleh pregnant.enjoy dgn kehidupan ber2, honeymoon puas2.. Yg pntg jgn putus asa, teruskan berdoa, bersedekah & jgn peduli ape org nak kata.. Mulut org xleh tutup, bile org tanya jwb 'in shaa allah, tak lama lg, doa2kan sy'.. Jgn cpt sentap..

5y trước

1 lg time hujan lebat & jumpa anak2 syurga doa byk2.. Sblum ni sy jaga anak buah OKU, setiap kali tido kan die mesti sy minta die doakan & tiup umbun2 die..

Sabar ye sis ,mula2 mmng Mcm tu org sibuk akn tnye dah ad ke blum.sy ni nk msuk 4 tahun tnggu ad mase down jgk tp slalu sy sabar n positive kn diri slalu ckp dlm hati ada org lg lama dari aku boleh sabar boleh tnggu knp aku x boleh.bila ad yg tnye sy slalu ckp blum ada doa2kn la ye dlm hati trasa jgk tp mls nk amik pusing nnti kita yg stress..

Sama lah sis. Sy pon kwn yg bru kawin bru2 ni dah lekat. Ckp kemain lg dgn sy. Sy ni lmbt la. Ape lah. Tkpelah. Sy terasa jugak sbb dia ckp dpn2 kawan sy mcm tu. sy tk ckp apa. Cuma alihkan topik. redha sis. Dan bnykkan sabar dgn dugaan mcm ni. Sy yg tukang bg kata semangat ni pin kkdg2 ada hari tk kuat jugak 😂

5y trước

Haha tkpe. Dia belum rasa lgi apa perasaan menunggu dan sabar yg org ttc rasa. Ckp mmg la senang. Masa2 akan dtg kita taktahu lagi. Doa bnyk2. Dan bersabar

Makcik sy lg best mengata... Dia ckp sy ni perangai jahat.. Itu yg ssh lekat. Mcm xde iman je.. Ank tu kan rezeki. Sy senyum je... Tak lama lepas tu sy lekat. Lgsg sy xbg taw dia.. Senyap je. Org lain lak yg menyampaikan... Lantak la. Dia xsedar yg dia pun ada ank besar2, bakal kawen.

5y trước

Hahaha tu tak kena kt anak die sedap la nk mengata org.. haihh mcm2 org skrg nie klau bab mengata no 1 hahaha be strong sis

Sy dah 6tahun nikah.. Sabar dan yakin dgn Allah.. Wlaupun mcm mn bagus usaha kita nak dptkan anak.. Hanya Allah Maha Mencipta.. Bkn kesuburan sebagai pengukur utk org dpt anak.. Tapi atas pemberian dan kurniaan Allah..

5y trước

InshaAllah semoga kita sama2 diberi rezeki utk jadi ibu

positif ja sis munkin tuhan maw kita enjoy berdua dulu sblum ada baby sebb klw ada baby masa untuk berdua pun susa... jdi enjoy n berdoa ja pasti tuhan akan sedia waktubyg terbaik ya sis....god bless u

5y trước

Tulaa mngkin tuhan nk bagj rezeki lain dulu baru dpt rezeki zuriat kan, inshaAllah harap yg baik2 jea

Sabar yea awak 😄 Saya selalu pegang kata kata ni, cepat atau lambat semua nya atas izin Allah swt. Selagi mana ada rahim, selagi tu saya akan mengandung jugak satu hari nanti 🤗