Salam ibu² nk tnya

Boleh suggestkan tk mknnan apa yg blh gantikan ngn nasi?..bby 6 bln stngh dh brapa hri dmm selesama..dia x selera sngt nk mkn..mkn nsi pn 3 sdu je pstu x nk dh..

2 Các câu trả lời

Gantikan dengan sumber karbohidrat yang lain. Antaranya - Potatoes - Avocado - Pasta noodle - Pumpkin Ada FB tak? Boleh follow Happy Baby Food Malaysia untuk ilmu pemakanan baby.

2mo trước

@mamayden57, ya betul. Ubi kentang ada patatine dan solanine yang menggalakkan kahak baby terkumpul jika baby batuk. Sebab tu saya nyatakan potatoes yang bermaksud varieties of potatoes. Boleh opt untuk sweet potato. 😊

puri buah buahan

2mo trước

ank baru 6m, bagi puri buah ganti nasi susah nk reverse bg nasi nti. sbb buah manis ada rasa kuat. nasi rasa gitu je