Susu tak banyak

Boleh share tips ke utk banyak kan susu? Bila pump just dapat 1-2 onz je lepas combine dua belah .

11 Các câu trả lời

Tips yg sy amalkan mengikut saranan kaunselor penyusuan ialah kerapkan bagi susu direct dengan baby. Sbb signal akn smp ke otak utk supply mengikut demand. Puan jgk blh amalkan power pumping mengikut jadual. Penghasilan susu dua kali ganda lebih banyak di antara waktu tgh malam hingga ke subuh. Masa ni kalo kerap DF baby, Insyaallah akn byk susu yg terhasil. Jgn biarkan breast x pam atau DF lbh dari 3 jam. Serta banyakkan makan makanan yg menghasilkan susu dengan banyak spt sayuran, susu, kekacang, kurma dan sebagainya.. 😍

Sis ada ig?? Try folo ig consultant ni..dia akn ajar sis teknik pam mcm mana... nm ig dia ni ..bgus ilmu yg dia share.. noorfazila_bt_abdul_rahman Klu nk byk lepas pam rest 10 minit smbil minum air..kmdian smbung pam lg dkt blah lg satu....pstu sblh lg satu juge...smpai blh dpt onz byk sikit dr yg awl..mik ms sejam juge sis kekdg nk dptkn bebrp onz yg lain..

5y trước

Mcm sy bf tp kekdg pam bila ank xminum. Stok tuk bln rmdhn

Mindset ya sis, kena jaga emosi, kawal perasaan. Sentiasa positif bila mengepam. Jangan stress, galakkan direct feed dan power pumping dgn baby. Insyaallah.. Apa yang terhasil, itulah rezeki baby utk masa tu.. Penting jika niat kita betul utk bf baby sampai 2y, kita kena set kan target kita. Insyaallah, jangan stress ya..

Sy pun sama mcm sis.. Baby saya baru 18 hari bile pump slalu dpt 1 onz utk dua2 belah jarang sgt nak dpt 2 onz.. Bile bg df sy rase susu x cukup baby slalu x puas. Bile pump tu at least sy tau baby minum bnyk mane.. Kdng2 terpaksa campur bg fm. Tgh struggle lg mcm mane nak bnyk kan susu..

Same la sy..baby dah 3 bulan ..pum 2jam sekali dpt 1-3 oz untuk dedua breasts.. hmm

Fikir +ve, pam susu, makan jgn skip n ambil milk booster

Jaga timing pam sis n happy2 slalu k

Kena set masa utk pump stiap hari

Try la sis.. sy lom try lagi..

Mindset je sis