Rancang Keluarga.

Boleh share tak kat saya, ibu2 gunakan alat perancang apa ya untuk merancang kehamilan seterusnya?.... Terima Kasih ☺ Harap2 dapat memberi manfaat pada saya dan semua...

11 Các câu trả lời

Saya merancang sendiri je sebab setakat ni bincang dgn doktor , semua jenis perancang ada kesan buruknya . terus takut nak ambil perancang pape . Better sis bincang dgn doktor dan suami sekali , doktor akan suggest perancang ape yg sesuai utk sis.

4y trước

Kalau kte rncang sndri kne bgtw nurse kk x.. sbb dowg da tnye nk pkai prancang apew..

Dulu selepas bersalin anak ke2, saya amek pil noriday sbb susukan anak pastu tukar pil yasmin smpaila anak umur 6 tahun sekang ni saya benti dan pegnen. Pasni doktor x suggest saya amek apa2 perancang berkaitan hormon lagi dan doktor suruh saya pakai iucd.

5y trước

Berat tu xtau nak ckp. Sbb faktor usia. Masa anak dara berat 41kg ni dh beranak pinak berat 50kg pastu susah nk turun. Rasanya mcm xde kaitan dgn pil perancang

Sy rncang sdri...sbb nk ank kedua,tkut xdpt plak..jd sy rncang sdri...skg tgh prgnat,ank ptma dh 2thun lbh..nnti thun dpn abam dh umur 3t ckup

Sy merancang sendiri anak 1 dan 2 . Anak kedua pernah sekali sy cucuk depo.taktahan effect dia sy stop dan terus merancang sendiri je. ✌

5y trước

Haah.efek dia ikut badan.taksama setiap org.sy dlu pening2,sakit kepala mcm migrain,makan tkde mslh.biasa je.takla terlalu berselera

Saya pkai iucd.. 3tahun sbb czer.. Buka bln 8 hari tu.. Alhamdulillah bln 10 dah tersangkut.. Rezeki 🤭❤️

Buat masa ni saya rancang sendiri, tp tiap bulan bedebar2 tunggu period hihi bby dah 8 bulan

Saya pakai iucd. Lepas dua tahun lebih saya buka. Buka december tahun lepas. Then skrg dh mgandung 19w.

5y trước

Haah masa saya pasal tu tahun 2016.. doc ckp bole buka bila2 ..tp skrg saya dgr diaorg suruh pakai smpai 3 tahun. Saya lepas bersalin ni mmg ni pasang semula iucd ni.

ikut scan 🤗

implanon

Implanon