Cara naikkan hb

Boleh share supplement apa Yang bagus utk naikkn Hb??Hb saya setiap Bulan semakin menurun dn skrg saya hnya mkn ubt wrna hitam Dari kk shj..

13 Các câu trả lời

saya amlkn jus mamariam bleh cri kt instagram. atau facebook. HB saya ok je. pling rendh 12. saya saje amlkn sbb kandungn nya ad kurma madu buah delima minyk kelapa dara minyk zaitun omega3 & mcm2 lg. saya amalkn tu hb saya terus naik mendadak ke 16. sis cube la amalkn. tp beli sebotol dlu utk try. sbb kdng ad orng tk padan ngn jus tu

Sis boleh ambil supplement magnesium.. Disamping pengambilan buah buahan dan sayur sayuran jangan disekat sangat.. Tapi berpada.. Vit c sama supaya pengambilan nitrisi yg awak ambil tu meresap 😊

Teruskan makan ubat warna hitam tu. Makan bersama buah-buahan tinggi vitamin c macam jambu batu @ oren. Selain membantu penyerapan zat besi, buah-buahan tu mengurangkan rasa loya juga. Cubalah 😊

Sy mnom gulsan + madu tiap pagi. Selain dri tu mkn protein (ayam, ikan) then dessert buah yg kaya dgn vit c. Alhamdulillah maintain hb 13 😌

minum susu kambing lazz kurma sis. saya minum tu dari buka buku sampai lah sekarang 9m hb semua 12 ke atas . tryla ❤️

Saya semua ubat hb saya still sama. 10 je selalu. Lps saya consume buah delima setiap hari, hb saya 11

pati delima gulsan, jambu batu, kerang, boleh search mknan yg naikkan Hb. sy makan obimin je dari Kk.

ubat dri kk pun ok utk sya doktr sarankan mkn 2 biji sehari..klau xok jga mkn la buah delima..

Sy minum susu lazz kurma n minum jgk pati delima gulsan.. Alhamdulillah Hb xpernah bawah 12..

amalkan minum rebusan buah omb dri nufiya ble sis..insya'Allah dpt naikkan hb