makan ubat kencing manis

Boleh ke waktu mengandung ni makan ubat kencing manis yg di beri oleh doktor.. Saya pernah dengar ada orng ambil pil tu boleh menyebabkan keguguran... Nak minta pendapat korang

2 Các câu trả lời

Kalau diberi oleh doktor maknanya selamat lah tu sis 😅 takkan doktor nak bagi ubat yang menyebabkan keguguran pulak untuk patient dia

Ubt kencing manis ni ad byk jenis, doktor akn bg mngikut jenis & dos kperluan ibu,. So jgn risau,.