GDM TINGGI

Assalammualaikum ibu² nak tnya skrg docter sah kan GDM tinggi blm tkawal lagi saya dah pelan² jaga GDM TAK ambil makann² yg menyebb kan gdm tinggi so skrg docter suru makan pil ubat kencing manis 1hari 2kali makan nak tny ibu² tidak apa ka makan ubat time pregnent ni? Tidak menyebab kan baby cacat ka atau tidak sihat ka gara² makan ubat kencing manis?

2 Các câu trả lời

W'salam. Hmm. Kalau dah diberikan ubat tu, makan la. Ubat tu semestinya sesuai untuk ibu pregnant. Kenapa la nak takut. Jangan terpengaruh dengan orang sis. Jaga kesihatan dan baby tu. PLEASE ikut nasihat doc.

1y trước

Ok sis terimakasih ❤️

Sis kencing manis bape? Sy baru blk amik insulin.. xada on ubat, doc bg insulin 😂.. sy dh lah tkt jarum Tp redha demi anak n kesihatan sy juga..

1y trước

Jadi sis mcm mana la? Saya pon on insulin hari ni takut pula tambah seram🤧