ruam

Boleh ke letak tepung ubi kat leher ank nie. Hari tu dah elok letak losyen. Jdi blik ?

ruam
48 Các câu trả lời

Boleh try vaselin, sudocream atau pkai bedak aiken.. mandi dgn air suam..kdg anak2 ni alergi peluh sendiri.. 😊

Ank saya pon jadi mcm nie x letak apa pon...saya lap dgn tisu basah slow² pastu lepas lap dgn kain kering bg kena angin...

Sapu vaseline sis, in sya allah klu kulit de sesuai nnti elok lh. Sy dlu sapu vaseline je klu anak naik ruam kt mn².

Guna vasselin pn ok sis,dlu ank sy pn cmtu jgk..skli esok da kering ..yg pnting sntiasa kering sis,buat tem tidur ke

mula2 saya pkai tepung sagu . klau kt pharmacy dia sarankan ada sejenis bedak diperbuat daripada tepung sagu .

Boleh cuba sudocream..kt shopee ade jual yg pek kecik je dlm rm3 kot...klu tak sesuai boleh tukar cream lain

Letak bedak sejuk, hancurkan bagi macam bedak tu letak kat situ. Jangan campur air. Letak bedak sejuk kering

Bby sya sjak lahir tak pernah merah2 mna2 celah. Sbb pkai bby powder agnesia yg wrna merah tu

Sy letak tepung ubi je.. Alhamdulillah.. Ok.. Letak cream x jalan.. Atas kulit bby gak kot

Saya guna tepung kanji. Jngn letak air masa letak.. Baby serasi kjp ja kering