Nak bersama dengan suami

boleh ke bersama dgn suami, waktu kandungan 30 keatas ? 😅, position apa yg sesuai ye ? #firstmom #bantusharing #firstbaby #pleasehelp

7 Các câu trả lời

boleh tp atas diri masing2 . sebab kadang air mani lelaki buat dtg sakit contraction . sbb tu digalakkan 37w ke atas kerap bersama . ikut pengalaman kawan .. kena gunting banyak bawah tu sebab lubang bawah kecik sangat . so banyak bersama boleh buat lubang biasa mengembang elok hihi .

Boleh. Tapi sy syorkan 37w ke atas. Sbb sy ada pengalaman, 36w sy bersama suami and air ketuban pecah sekali dgn darah. Anak sy lahir pramatang, sebulan awal dari tarikh due. Tapi syukur sgt baby aktif and berat 2kg ke atas

Boleh jika tiada sebarang masalah contohnya, jika ada placenta previa, x boleh sbb boleh berlaku pendarahan. Apa pun, boleh consult dengan doktor.

boleh. lagi digalakkan kalau dah hujung2 nak bersalin nanti. posisi yg mana2 puan selesa, kena explore sama2 dgn suami.

Boleh tp jgn kasar². Ikut keselesaan sis mcm mne posisinya sbb yg ada baby lam peyot kite 🤣🤣🤣

spooning, tu je yg selesa. kalau yg lain perut kacau 😅

boleh