Boleh share pengalaman bersalin mommies yg ada semput/asthma?

Boleh ke bersalin normal? Kena serangan asthma tak masa meneran tu? Sy ni sejak2 kena covid mmg teruk betul guna tenaga sikit pun dah rasa semput. #ingintahu #bantusharing

8 Các câu trả lời

sye ada history asthma, mse ngandung x ada kena tp doktor standby kan inhaler. mse dkt labour room dah nk keluar kple baby bru nk kena. so x cukup nafas utk push, doktor terpkse forceps. sye mkin x dpt kawal nafas sbb ramai sgt yg urus mse at labour room tu. dkt 7-8 org nurse n doktor yg urus. alhamdulillah selamat juga bersalin normal walau kena forceps. saya doakan awk selamat bersalin normal, sye baby first n x mkn dr pg mse nk bersalin, bersalin plak tgh mlm. saya doakan awk n baby selamat, bersalin normal biasa ya. yg pntg jgn mcm sye, gabra mse masuk labour room. tu yg mudah kena asthma

saya athsma..dan berjaya bersalin Normal..Sblm cek bukaan dan warded smua tu..Doc cek dada apa smua..klau ada bunyi mcm simptom athsma..dia cucuk ubat.. then masa dah ada bukaan..dan masuk labour room..doc suruh bawa inhaler yg kita slalu guna tu..spare d sisi..Tapi Alhamdulillah la..masa Saya push tak kena attack athsma..

9mo trước

Alhamdulillah.. harapnya sy pn mcm tu jgk la ❤️

sye ade asthma. masa kne warded nnt mmg kne bwk ke wad. nurse akn tnye ade bwk inhaler tak? kalau xbwk nnt dorg suh mntk sesapa bawakkan. in shaa Allah kalau sis takdek masalah kesihatan yg serius selain asthma blh bersalin normal.

9mo trước

Oh okay, mcm tu sy akn sy bwk inhaler siap2 ❤️

23hb ni saya jumpa doc pakar asthma, nanti saya inform sini. Sebelum ni saya bersalin normal je tapi sebelum masuk hospital, siap² bawak inhaler coklat biru tu.

9mo trước

Ok sis waiting for your feedback.. thank you ❤️

sy pon ade asthma history yg agk kronik .. alhamdulillah bersalin normal jgk .. focus jga pernafasan & zikir byk2 masa nk push tu .. ☺️☺️ good luck

9mo trước

Insyaallah sis, tq banyak2 share pengalaman ❤️

saya pun baru sihat dari covid.. semput dia mmg tak boleh bawak bincang buat keje sikit je mengah

8mo trước

Kann 😭. Buat keje x seberapa je pn tp mengah lelebih lak

adik saya semput teruk... anak 5 org semua normal... alhamdulillah

9mo trước

Alhamdulillah.. ada harapan utk sy ❤️

Saya pon risau sbb sy mmg ade asthma.