makanan bayi

boleh ke baby 2 bulan bagi makan . bagi nestum . malam menangis je org ckp lapar . kena bagi nestum . boley ke

20 Các câu trả lời

betul le..anak saye pun menangis malam2..saye punye risau..orang kata lapar..masa umo bayi ni mmg cara komunikasi die menangis nk bgi tau die sakit perut ke..die kembungke sebb susu bdan kdg ibu kne pntang mkn yg berangin..mgkin ada gangguan..just urut dgn minyak telon atau yuyi di perut..blkg betis kaki..urut2 bgi die tenang..dakap..peluk dan cakap dgn die..tidokan die..dan cuba bgi meniarap di peha atau ditilam rata utk kluarkn angin ..cek mulut klo ade ulser atau cube selidik ape yg xkena..InsyaAllah..bayi akan ok n ambik masa..

Baby 6 bulan baru boleh makan. Perut baby kecik je. Jangan sebab bila baby nangis malam dia lapar tak cukup susu. Mungkin sekeliling cth pampers, kembung, environment. Kalau sayangkan anak JANGAN bagi makan masa umur 2BULAN. Nanti kena operate buang usus jangan salahkan siapa siapa. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

TAK BOLEH SIS . Kan masa mengandung nurse ada bagitahu umur berapa baby start makan . Dia nangis bukan sbb lapar nak makan . Cuba check entah2 kembung perut ke , tak selesa ke , ada semut ke . Malam2 tidur bedung ke tak ? Jangan sebab dia nangis malam2 sis ingat dia lapar nak makan . Terlalu awal sgt tu dgn umur dia 2 bulan .

mengarut btul la.takkan sis xde info kot psl ni.2 bln tu bg susu bdn or susu formula shj.usus baby blum bole hadam apa2 mknn sis.bahaya.kita bila dah jd ibu ni kena ada ilmu.bykkn la mmbaca ye.baby menangis ada byk sbb.kembung,pampers penuh dah ke..dia baru nk adapt environmnt luar ke...

Orang je cakap lapar, sebenarnya baby tu x lapar. Kalau lapar mungkin nak susu je. Kalau dh susu masih menangis mungkin masalah lain-tidur nk dakap(mcm bby saya dulu),panas/sejuk, perut x selesa @ masalah lain. Minta maaf ye,jangan le bg baby makan, baru 2 bulan kesian dia.,

Sis baby baru 2 bulan sis..hanya susu ibu saja ya utk 6bulan ke bawah. Nak bg bby makan tgu dia umo 6 bulan..180 hari dlu.n tak digalakkan ye bg nestum..buat bubur kosong dlu.skg jgn bg lg la..

usus bb bawah 6bulan belum boleh terima makanan. bb nanges byk sebab. kalau semuanya dah cek dan ok, cubala tidur pasang surah² alquran. mungkin terganggu dgn yg lain

Big No! baby menangis xsemestinya lapar. boleh jadi baby sejuk,or takut,or xselesa perut,kembung ke. Baby sebelum umur 6 bulan,hanya susu sahaja.

Allahu awl sngt tu sis.. usus xmtang lgi.. n bby msih nk suaikn diri dgn dunia bru lhir.. keep bgi ssu je.. xpom cri pnca yg buatkn slalu dy ngis

Sebaiknya bagi susu yang kerap sahaja sis. Perut bayi 2 bulan belum matang untuk memproses makanan #TAPactiveusers #TAPSupermoms