MCM mne nk start kira hamil..last period atau hari pertama period terakhir. Doc ckp lain,nurse lain.

Boleh jelas kan lebih lanjut tak

6 Các câu trả lời

saya pun kdg2 bingung puan. penat je download apps utk elak hamil, sebab x pandai kira kitaran haid sendiri. last2 lekat jugak🤣 memang bebal azali bab2 mcm ni.

hari pertama period terakhir. kalau period terakhir bmula dr 1/2-7/2. jd tarikh kena ambik yg 1hb.

Tak mungkin doc n nurse cakap lain, sbb diaorg ada alat/jadual utk kira kitaran haid tu. Salah dgr kot.

2y trước

Mungkin itu nurse praktikal 🤣😂

macam nurse saya. dia tanya tarikh terakhir period yang last... bila bagi tarikh tele dengan janin..

Hari pertama last period adalah LMP. Dan kira 40 minggu dari date tu untuk dpt EDD.

Ya. Hari pertama period.