Kehamilan pertama

Nak tanye, sy last period 12.8,nikah 23.8 ,first period 8.8,mcm mne nk kira yer.. sy sah pregnent 20.9,nk tnye mase usia kndungan brp kita boleh buka buku...

2 Các câu trả lời

Usia kandungan kalau org tu jenis regular period, doc akan ikut LMP (hari pertama last period). Ni utk tentukan bila EDD (tarikh dijangka bersalin). Tapi kalau org tu jenis irregular period, doc tak ikut LMP utk kira usia kandungan. Doc akan ikut scan utk tentukan usia kandungan dan bila tarikh EDD. Nak bukak buku pink ni kalau puan nak bukak kat kk, puan kena call dulu utk booking. Biasanya 9w dah boleh bukak. Tapi puan boleh call dulu tanya sebab ada kk yg boleh bukak buku pink awal dari 9w

Kira pregnancy start last period tu hari first dtg period. Kalau ikut period sis tu, start 8.8 la. Buka buku bila2 time first trimester.