Banyakkan air susu badan @ cara percepatkan air susu keluar semasa bersalin

Boleh beri idea?

1 Trả lời

Lepas nurse dah mandikan baby , kalau ibu masih bertenaga terus ambil baby and bagi dia hisap puting tu . Before tu boleh tengok vidoe kat youtube cara masuk kan puting tu dalam mulut baby supaya baby dapat hisap dengan betul , baby awal 2 bulan tu dia akan lalui process belajar hisap puting tu supaya dapat buat lekapan yang betul . Bagi baby hisap walaupun susu tak keluar untuk stimulate susu . Buat every one or two hours . Selalu nya baby tidur tapi masa dah keluar tu pun dia akan lapar juga so walaupun dia pejam awak usik je dia , letak puting tu kat mulut bagi dia rasa nanti dia akan buka mulut . Buat kerap cepat susu keluar . Masa bersalin tu juga bawa spare milo 3 in 1 then masa lepas bersalin tu boleh terus minum, bagus untuk hasilkan susu. Bawa kurma sekali

5y trước

Tq❤️