Putuskan susu anak 2 tahun 8 bulan

Boleh bagi tips tak macam mana nak putuskan susu anak umur 2 tahun 8 bulan? Sekarang saya pregnant 14 minggu. Doktor cakap nanti dia kecutkan rahim. Anak saya semua jenis susu minum tapi malam2 dia tak pandai nak tidur sendiri. Dia kuat mengempeng. Dah macam2 cara buat tapi dia tetap nak mengempeng.#advicepls #pleasehelp

1 Trả lời

macam saya haritu stopkn ank susu badan sbb ank dpt effect dr vaksin sy ambil.ngam2 umo 2 tahun 1 bulan dia berhenti nyusu badan.... sy guna asam jawa sapu dekat nipple..asam jawa adabi tu..sapu sikit je..nnti bila dia nk menyusu dia akn rs masam dia ingt susu dah basi...amik masa juga..tp kena sabar bila dia mula nangis atau mula duk cium2 mintk kita bg dia nyusu...kalau dia mintk bagi je tp awl2 dh stanby sapu..nnti dia tanya kenapa rasa lain .cakapla alaa susu dah basi la...tu maknanya tak boleh nyusu lagi tu..mcm sy haritu amik ms dkt 2 minggu baru dia ok dan stop menyusu badan. alhamdulillah

2y trước

sm2 kasih 😉✌🏻