Tak dapat tido

Bole mental mcm ni... Jadual tido dah kelaut sngt2 ni... Masuk tido kol 10pm,terjaga kol 2am dan terus x boleh tido smpi la lepas subuh baru dtg balik rse mengantuk tu... Tp kisah hari ni lain pula... Masuk tido kol 1am(sebab kalau tido awal terjaga awal) pun terjaga kol 3am...tambah pula si kecik dlm perut ni asyik nendang2 kena pundi kencing..ulang alik toilet je smpi subuh... Lepas subuh nk sambung tido...tgh nk terlelap, rse bru nak lena,otak kosong,pandangan gelap..encik suami pulak kejut,dah pagi katanyaa tak elok bangun lambat.. SUMPAH NAK NANGIS...NAK MEROYAN😭😭😭😭 Dia dh sedap tido boleh la ckp mcm tu...kita ni yg barai,tahan sakit pinggang,tahan sakit perut,perut mengejang time baby tendang2 sampai x dpt tido..bru nk lena dia kejut... Rasa nak mengamukkkk😭😭😭 Bila kita merengek,si suami pujuk2 pulak,nk bwk g sarapan katanya..memang kita tarik muka la,bungkus balik badan dlm selimut... Eh,dia pulak nak nasihatkan kita,nnti anak kena kuning kalau mak asyik tido je... MASALAHNYA SEKARANG,1 MALAM AKU TAK DAPAT TIDOOOOOOOO😭😭😭 lastnye,aq suh suami keluar lepak ngan member2 dia hari Sabtu ni,jgn kacau aku..tido ke tak blkg cite yg penting x de org dlm rumah selain aku😭

27 Các câu trả lời

saya kuat tido... tapi kalau tido malam.. mesti terjaga dalam kol 3-4 pagi sbb kencing... pastu x blh tido balik mcm sis la... 😂blh tido balik dlm kol 5.30-6 pagi... tapi husband saya x bising kalau bangun lambat 😁 tapi yg pasal baby kena kuning kalau ibu asyik tido je... mitos je tu... sis tido je ye... 😘

Sama lah saya. Tidur awal, pukul 2/3 pagi terjaga. Lepastu dah tak boleh tidur. Bangun pagi husband terkejut tengok bengkak bengkak dah mata sebab tak tidur. Husband paksa tidur pun masih tak boleh tidur. Sampai risau sebab kita tak cukup tidur. Tapi tak tahu apa nak buat nak bagi tidur 🥲

sy cadangkn tiap kali trjaga tu awak gerak skali suami awk jgn bg dia tdo sedap sgt..bg je la Alasan sakit kaki ke apa mintak dia urut...kalau dia mrah kata je praktis nnt kena bgun 2jam skali bg susu baby, tukar pampers baby 😆 Bru dia retiiii...

bawak bertenang sis.. tu prektis org kata.. nnti dah ada newborn lagi teruk jadual tidur sis.. jgn kata 1 mlm x tido,. boleh jd sebulan ke 3 tahun susah nk tido mlm yg tenang😂🤣 *habaq seksiap ni.. prepare ur mental sbelum bersalin.

SYa sekarang fasa tak boleh tido, tido pkol 12, pkol 2am dh bgun n xbole lena dh, sy xde la marah suami kalau dia kejut ke apa, sbb salah kita sndri xbole tido 😂 Dia pulak asyik suruh tido je, sbb dia ckp xnmpk kita tido

sy pregnant 5weeks now, biasa 10am dh tdo, akan terjaga kul 2/3am..klu tdo lmbt pun akan tjaga jgk..lps tu nk tdo balik ssh..then 6am kena bgn sbb kena g keje lg..mmg sgt stress tp tpaksa kena kuat...hu³

Saya pun alaminya juga. Semenjak tahu saya pregnant..saya susah nak tido semula selepas terjaga. Dalam keadaan semua posisi tak selesa nak tido boleh dikatakan hampir setiap malam terjaga.

oo sye mcm awk sis .. mlm je mcm ni sbb baby active .. haha .. tp alhamdullillah pas subuh sye trus lurus kan kaki tdo .. sis kne slowtalk kot nan suben ..

saya pon sama tido malam asyik trjaga je 2/3 pagi. pkl 5pagi ke atas br mula nk tido balik. bdn penat sbb tu jela kot.. sy masih early sebulan baru. huhu

hehe, same 🥴 tapi saya bantai je nak tido bila2 pon. sbb time ni lah blh tido lena nnti dh ade baby susah tido 😌

2y trước

betul2..time pregnant nie lah kena puas tido nti dh bersalin ada bby dpt tido 2jam skli kena bgun susukan baby..siap set jam lgi utk bby nyusu elak dri kena kuning..Alhmdulillah ..ank sis no 2 masa bby xde kena kuning 😍👍