baby 1 month..

Bole ibu2 bgi tahu vaccine extra utk baby 1 month selain yg tertulis dlm buku baby???

7 Các câu trả lời

Hi sis, yang saya tau antaranya vaccin Pneumococcal. Satu suntikan anggaran RM250 ke atas. Saya tak pasti kalau sekarang gov dah suntik secara percuma ke belum. Tapi anak saya lahir 2017 saya suntik vaksin di klinik swasta 🙂✌🏻

oh yeke sis, saya baru nak pegi cek up baby besok, sebb sejak baby lahir haritu nurse tak dtg umah lagi utk cek baby..risau pulak sebb tk tahu perkembangan baby..

Byk la nama2 vaccine.. Susah pulak tu nak mengejanye 😂 pegi je dkt swasta nanti doc tu bgi la list vaccine ape kene ambik..

1 month x de optional vaccine. kalau rotavirus pun boleh amek bila baby dh 2 month.

setahu sy xperlu sis. tggu smpai 6bulan. tp kne tye nurse jugak. sy pn xpasti

klu swasta suntik kan rota virus..dlm anggara rm400

Skrg 2bln injection smua ade

4y trước

0-6month ambk vaksin yg trtera dl dlm buku..lps 6m+ br blh ambk vaksin yg lain2 sila tny dokter..cz ank sy pon camtu hbskn vaksin yg penting dl dlm buku tu lps 6m+ br ambl pneumococcal