share tip puase utk first trimister

blh x mommy2 share yg pregnant bulan puase ni... I jd takut ble I ade bace yg lps raye dia miscaraage sbb baby xcukup zat ble ibu berpuase... blh x mommy2 share..tq

1 Trả lời

Berpuasa mengikut kemampuan sis. Klu sis boleh berpuasa teruskan. Jika tidak... Elok berbuka... But semasa saya pregnant dlm bulan puasa biasa saya akan pastikan minum air masak secukupnya... Makan makanan yg byk protein serta ambil sayur sayuran Dan buah buahan... Kurangkan makanan berminyak... Dan penting.. makan kurma