Tempat jahitan czer gatal

Blh share pengalaman tak yg bersalin secara czer. skrg baby pn dh 3bln lbh. Luka jahitan semua ok cuma gatal kadang2. Normal ke mcm tu ye?

4 Các câu trả lời

Normal sis. Paling penting jangan garu tempat czer tu. Kalau rasa gatal sangat pun jangan ye garu tempat czer, just bersihkan dia dengan antiseptik ke or sabun mandi yg antibac tu. Pastu lap kering2. Mungkin gatal disebabkan tempat jahitan tu baru nak pulih n bius masa jahitan tu dah xde. Tapi make sure kerap bersihkan n lap kering2. Kalau dengab tempat jahitan tu nampak macam meradang, bernana, or keluar darah ke…cepat2 refer hospital okay

tak pasti. sy czer juga tapi takde gatal yg kadang2 tu. cuma waktu bby umur 3 bulan lebih juga ada la sekali tu naik gegata/urticaria. then jumpa doktor request cucuk balik rumah sambung makan ubat. baik dlm tempoh 3 hari. doktor kate probably sbb alergi/hormon/persekitaran. tapi sy sekali tu je la jadinya. lepastu mmg takde dah.

Saya selalu kena gatal2 gitu jika saya banyak buat kerja tak berhenti. Jadi saya cuci dgn air dan sapu krimu antibiotik yg dibekalkan doktor masa tempat czer saya berdarah sikit sebelum ini. Kalau takde ubat tu , boleh je pastikan siram dgn air suam dan pastikan tempat czer tu sentiasa kering. Sekarang 9 bulan slps czer.

2y trước

Ubat yg saya dapat pun drpd swasta.

alergi mungkin