period x teratur

hi. bila nak buat pregnancy test kalau period x teratur?

10 Các câu trả lời

susah lah awak kalau jenis period tak teratur ni , saya mula2 dulu sama juga asal tak datang je beli upt test tapi result keluar negatif juga ..hmm lama2 malas da nak fake hope biar je lah gitu haha pastu tahun 2020 tuh taktau pun saya pregnant sebab dah terbiasa period tak mai suami yang paksa cek upt saya test tengok2 keluar juga double line memang happy tak terkata sebab ttc 6tahun da .. taktaulah kan kalau atas rezeki masing2 dari pengalaman saya macam tu lah , pregnant anak kedua ni pulak senang nak sebab period saya da teratur balik .. kadang2 sebab hormon berubah atau berat badan berlebihan ..

Sy pon period x teratur..sblm dpt tahu pregnant, mmg x expect pregnant sbb mmg biasa period lambat..tp sy perasan breast sentiasa sakit dah bminggu tp period x keluar2..lps tu ada ketulan kat area ketiak..masa tu mmg cuak sgt sbb igt ketulan apa..then tpikir nak buat pregnancy test, alhamdulillah double line..scan kat klinik, baru 4 mggu nmpk kantung je..tggu lg 2 mggu, dah nmpk janin..alhamdulillah..skrg 37w, tggu masa dia ready nak keluar..huhu.. oh btw, x lama lepas tu, ketulan kat ketiak tu hilang..mb hormon masa tu x stabil lg..

kalau dah lama sangat tak period, try je upt . kalau saya , saya tak tau cycle saya sebab tak teratur . jadi saya download apps nak track period. nanti dia akan bgtau hari kita ovulation dan berapa hari kita lewat period. saya ambik masa 6 bulan untuk tahu cycle period saya . tapi dalam masa yang sama kalau rasa lewat sangat, saya try je upt walau tanpa apps

sy period tak teratur juga,bila2 hati rasa nk buat test buat je wlupn last2 negatif,,boleh try amalkn minum teh dau sanna/senna,sy dh try ni 3 bulan period jd teratur n terus lekat selepas 9 tahun ttc,amalkn 2kali seminggu,time period jgn minum sbb akan buat senggugut tmbh teruk,kita usaha je mna tau serasi juga

saya buat lepas 2 minggu last period.. result samar² jgk laa dlm 4 kali jgk.. lepastu badan rasa tk selesa rasa semacam try buat test lagi.. dan alhamdulillah +ve... terus pergi scan pastu bt buku pink..

Saya buat bila rasa mcm badan lain macam. Contoh ada keputihan sblum ni xde. Pastu bersama suami cepat kering. Esoknya test upt dah terang line

sy buat bila badan dah bagi hint macam2 yg pelik 😅. sbb period xteratur jgk. nk check upt malas la takut kecewa.

klau sy biar lewat sbulan mcm tu baru check.

agak terlambat seminggu cuba cek upt

kalau da sebulan xperiod