buku pink

Bila masa yang sesuai utk sy mula buat pemeriksaan di klinik utk kandungan sy ye? Kandungan sy baru 4 mggu..adakah masih terlalu awal?

16 Các câu trả lời

sama. kandungan saya dalam lebih kurang 4 minggu. sabtu lepas jumpa doktor kat klinik swasta, untuk buat pengesahan n scan kandungan. terus doctor bagi tarikh lagi 2 minggu datang klinik kerajaan untuk buat buku pink. so sebaiknya baik jumpa doktor dulu and tanya mengenai process seterusnya. ❤

Xtentu.. Sbb lain org lain masalahnya.. Ada org kena buka buku awal, ada org xpe buka buku lambat.. So kena jumpa doktor dulu.. Macam kes sy, sy gugur bulan 8, bulan 9 lekat balik.. Skrg 7week+ kna buka buku hari khamis ni..

still awal lagi. btter 7week ke atas. sbb time tu biasa dah nampak kantung, janin n heartbeat bby. nt free² jom join grup mommy. boleh kongsi ilmu sembang santai😉 https://chat.whatsapp.com/E6fkwVRxnn59x3KBPogyK7

sy bukak msa 5w4d time pkpp aritu.baik sis tya kk tu bla plg awl leh bkk.reg awl lbh bgs,leh check up awl n tau apa2 skt lain time peggy utk kbaikn mommy n janin

antara 8-12 mgu. chill2je. kalo xde pape yg merisaukan..jgn lmbt nti kena bebel plak. hee

sy 12w baru bukak buku. sebelum tu scan dlu kat swasta nanti bwak je krtas scan tu pegi kk

sy buka 5w5d. baik buka awl utk mudah pntau apa2 masalah. tkut kndungan ada msalah nnti.

try call klinik kesihatan dulu ty..sbb biasanya 10w ke atas br dorg suruh buka buku .

call dulu kk utk booking date n taye prosedur. Sbb prosedur semua kk x sama.

td p klinik nurse ckp kt sy bukak buku nnti msuk 12week