Ingin tahu

Hai semua. Sy nak tanya, bila masa sesuai utk buat buku pink ye.

10 Các câu trả lời

bila da sah mengadung boleh buat da..tapi kadang2 misi ada yang x nak amek awal usia kdung 5w sbb 2 kadang2 hormon kite x stbil lagi dan scan x nmpak lagi ..pengalamn dari2 ibu2 jugak saye berlanjar ..saye selalu buat buku pink usia kadungan 15w..apa pun sis jg makan dan baby okey😘😘..semga pmdhakn sgl urusan...

Sebelum 12 minggu TAPI kalau anda tahu anda mempunyai masalah penyakit berisiko tinggi seperti jantung , hipertensi, diabetes . Rujuk dgn doktor secepat yg mungkin . Macam saya 6w5d saya dah buka buku pink atas arahan doktor sbb sy ada penyakit risiko tggi 😊

5 week pun blh dah tp klu nak mengelakkan dpt ayt sedih dri dr seperti kandungan xmembesar, nmpk kantung saja...baik buka 8 week ke atas..

Seeloknya sebelum 12 week

apabila sah mengandung

Sblm 12w pregnancy..

5 week pon da boleh

sebaiknya 8minggu

Sebelum 12 weeks

sebelum 12week