Potty train

Bila masa sesuai latih anak potty train ni? Boleh kongsi tips² tak macam mana nak train? #firstmom #pleasehelp

7 Các câu trả lời

Belikan anak spender potty train. Cari kat shopee. Dia macam bentuk pampers tapi kain. Tebal so kalau anak terkencing InshaAllah tak tembus. Nanti bila dia dah terkencing dalam spender tu, basah, dia akan rasa tak selesa. Lepas2 tu nak kencing dia akan bagitau. And saya beli sekali toilet seat budak yakg ada tangga tu. Senang anak boleh naik duduk kat toilet bowl sendiri 😃

Kne pastikan mama dan baby sama2 ready. Ank llki sy lambat sikit berjaya potty train. Ank ppuan sy dekat2 2 tahun tu berjaya potty train. Standby lapik tilam waterproof. Carpet gulung siap. mop standby 😆. Sy terus off pampers siang dan mlm. Yang penting mama jgn marah atau buat dia rasa bersalah bila dia terkucil dlm seluar. Terus bg dia semngat cuba lagi.

anak masuk 3 tahun dah boleh potty train, dalam umur ni anak dh faham arahan, selalu ajak anak untuk ke tandas dan suruh anak untuk kencing, jika tiada air kencing bimbing anak untuk cuci kemaluan dgn bersih..

saya potty train ketiga² ank saya bila mereka genap umur 3thn baru sy confident.alhamdulillah semuanya dpt melepasi ujian dengan jayanya

berdasarkn bacaan sye, bley stat ble anak da paham arahan.. selang stengah jam, kne ajak anak peg toilet..

kene ready ibu dan anak... anak dah faham arahan, boleh ajar dia

6bulan biasa anak dh blh duduk dh blh start potty training