Gdm - Check Darah 4x Sehari

Bila buat BSP bacaan pagi mesti x cantik 5.6 - 6.0..stop makan malam awal 8pm sama juga..stress pula rasa😤..bacaan tengahari ke malam cantik je..mommys ada pengalaman sama x

1 Trả lời

Cuba mkn ikut saranan dietitian.. Apa yg kita mkn mlm tu kna jg portion , dan ikit cara dietition. 1st BSP saya yg pg 5.6 2nd BSP 5.1 Kawan sy pesan kalau tak mkn terlalu lama pun, organ lain blh hasilkn gula sendiri. So mkn roti wholemeal sekeping atau susu tanpa gula dan less carbo sblm jam 10pm utk alas perut.