Alahan Semasa Kehamilan

Bila alahan menyerang waktu hamil, badan confirm akan rasa letih dan lemah. Dan tak semua ibu hamil mengalami alahan sepanjang kehamilan. Buat anda yang alami alahan, boleh kongsikan alahan anda dengan kami dan ibu-ibu lain?

Alahan Semasa Kehamilan
59 Các câu trả lời

Muntah2, sakit kepala, mual, ngantuk yang amat 😅. Rasa semua sebulan je masa 12week, masuk 4bulan dah okay.

bt msa skrg blm ada lgi muntah2 tpi bila brus gg tu rsa mual je tp x tkeluar pun.. tp pning tu ada la.. hihi

trimester 1 alhamdullillah tkda alahan apa²,but dont know la klau masuk trimester ke2 harap² tkda la🤭

ank no 2 mcam tkde alahan tpi tiap mlam gatal kat bahgian peha & betis . mcam kene ulat bulu

dah trim 3 masih ada alahan muntah, kalau salah makan mmg mcm first trim pnya penangan 😭

paling latest tak boleh bau suami. kalau dia datang nak peluk peluk je auto muntah lepastu

pening +muntah... nasi x blh mkn langsung... tp x Lama 4 bulan saja... lpas tu dh okey...

saya 1st preggy..umur 32..bby bru 5weeks tp sy dsahkan buah pggang tahap 3..doakan sy😌

pening kepala, x lalu mkn trimester pertama. harap x ada apa2 dan kandungan sihat

preggy Kali ne sangat berbeza,sy alah pada sejuk 🥹 Ada tips tak tuk kurangkan?