Bedung

Hi all. Biasanya sampai berapa bulan baby dibedung?

14 Các câu trả lời

Depends..ada 3 bulan je dah ok. Anak saya dah 8 bulan tapi kejap2 kalau perlu saya bedung je sebab tangan dia duk nak menggaru jee..mama dia pulak geram😂 so solution dia bedung je Selalunya tengok baby kalau dia dah selesa tidur tanpa bedung dan dah tak terkejut-kejut, so takpayah dah bedung

5y trước

If terkejut2 tu mmg elok dibedung lg kn

bedung ni untuk kaki dia tk kengkang je,klau rasa nk kaki ank kengkang x pyh bedung lah,klau jenis orng tua2 bnyk pesan kt saya,kene sntiasa bedung bayi ,ad bnyk kelebihannye jugak,elakkan dari trkejut cntohnya

5y trước

Ye saya tau kenapa kena bedung. Nk tau bpe lama je. Anyway thanks

Anak saya sekarang dah 5 bulan. So saya pakaikan bedung time dia tidur sahaja :) kalau time dia masih 0-3bulan pun elok pakaikan je dulu. Nanti 4 bulan ke atas time tidur je pakai.

Mcm sy smpai dkt nk msuk 2 bln .msuk 2bln setengah ke 3 bln bby dh stat nk mengereng dan meniarap..lepas tu xpkai dh...tp biasa pkaikn bile sejuk..pkaikn swaddle yg jnis klip tu...

Depend pada anak. Kalau anak jenis yang lena bila kena bedung, terus kan bedung. Baby saya 1 bulan lebih dah tak bedung sebab dia tak suka di bedung

Saya baru bape hari dah tak bedung. Dlm pertengahan lps bersalin. Sebab dia mengamuk kalau bedung. Nangis2. Kalau bedung dia tkkan tido

Tgok baby... Ade baby smpai 6 bulan still nk bedung... Ade tu x nk langsung... Mcm anak sy dr lahir x bedung.. Rimas kot

5y trước

Tulah... Kite bkan ape... Risau die sejuk ke terkejut ke... Tapi x nk pulak

Bergntung mommy, anak saya 3 minggu jer di bedung. Sbb dia cpt rimas tak suka dibendung. 😂

sy bedung baby msa nk tido je..dh tdo lena sy bukak blik 😬

2 minggu bedung terus. Lpas tu kadang bedung kadang tak.