Nak tanya ibu²

Biasanya klau bby full bf berak warna kuning sbb dpat hindmilk kan? Lately ni ank sya berak warna hijau, bby bru 3 blan..bby kerap mnyusu 1-2 jam,dia mnyusu pn lama smpai breast sya kosong.. Sya mmng kerap mkan mkanan protein,mknan tmbahkan susu,air kosong smua tu..cma risau laa bila ada yg kata bby bf berak hijau x normal sbb x ckup susu.. Jdi nk mnta pendapat n nasihat mummy² kt sini

6 Các câu trả lời

normal baby berak hijau. siapa cakap tak normal? lactation counselor ke? kalau org keliling awak tak perlu dengar. baby perlu both foremilk & hindmilk. tahu tak fungsi foremilk & hindmilk? foremilk fungsi utk kenyangkan atau hilangkan dahaga baby hindmilk pula fungsi dpt naik kn berat badan baby jadi baby perlukan both❤️

7mo trước

most welcome awak😊❤️

Saya pun mcm tu ..tahun lepas start period balik bulan 11 ,lepas tu bulan 12 period ,bulan 1 ,2 tak period baik ,fully breastfeed jugak ..skrg baby da 11 bulan tak ambil mana2 perancang ,risau jugak lekat ,tapi bila check -ve😅

7mo trước

awak salah reply ni😅. mommy tt tanya pasal warna poo baby😊

Berak hijau bukan tak cukup susu sis. Normal je kdg2 berak hijau tu. Mungkin foremilk awak banyak. Foremilk pun susu jugak. Selagi baby takde masalah kesihatan macam kembung, meragam semua tu should be ok.

normal je awak, just bila dia berak warna hijau sbb tak dpt hindmilk je. lagipun susu badan ni sgt elok tau . lain la kalau warna hitam, merah ke apa, yg tuh mmg tak normal. so dont worry okay.

normal kalau najis hijau

foremilk pun susu jgk