gerakan baby

biasake kalau gerakan baby ckup 10x dalam tempoh 3 jam ?

14 Các câu trả lời

Tak ngam..kiraan sebenar ialah 30minit.lepas30 minit baru boleh kiraan seterusnya..tak kisah dlm 30minit tu baby gerak puluh kali..tapi tetap kiraan hanya 1.. Contoh 9am-1 9.30 - 2 10.00 - 3 dan yg seterusnya..selangkan 30 minit atau lebih..tu baru kiraaan sebenar ye..nurse yg ajar ni.

Cara yg nurse ajar sy, Gerakan yg berturut dikira sekali. Selang dalam 20-30min baru start kira utk gerakan kedua. Selalu sy kira gerakan ckup 10x dalam pkul 4-5ptg. Kira betul2 tau sis 🙂

Saya tanya beberapa nurse & dah double confirm dengan doktor jugak, gap 10 minit pun dikira asalkan gerakan tu kuat. 🤗 tapi walaupun dah cukup 10, still pantau until 9pm & seterusnya.

kena ada gap antara pergerakan tu. contohnya gerakan pertama pukul 9pg..gap 15 minit at least.. 9.15pg pulak kiraan kedua dan seterusnya.

5y trước

a ah. ikut pd nurse & doktor masing dorg ckp gap berapa minit. asalkan x terlalu cepat, nanti salah kira.dpt lewat ptg pun ok dah asalkan sebelum 9 mlm

klu gap 15mnit mungkin blh cpai 10x gerakan dlm mse 3 jam.. sy kira gap 15mnit,tp ttap tnda dlm fon slepas ckup 10gerakan..

Actually misi kat kk advise 10 gerakan dlm 12 jam tapi kalau baca online ke mana2 app, dia kata 10 gerakan dlm 2 jam.

Mcm sy sis 9 - 11.30 pg cmtu da cukup 10 gerak.. nurse sy ajar stp kali pergerakan lps tu berhenti kira 1..

Laju nye sis. Bukan ke sekali gerakan tu mmg dia akan gerak byk and utk gerakan next tu bru kira lg?

Kira ikut gap dlm 15 minit.. Kalau cukup gerak 10 kali, pantau gerakan2 seterusnya

Kne ada gap masa, at least dlm 30 mnit. Baru blh tick dkt buku pink