Ada tak gugur tapi nak kantung tu turun sendiri ?

Biar kantung turun sendiri atau cuci? Tapi belum pasti memang gugur atau tak sebab belum jumpa pakar tapi dah bleeding

17 Các câu trả lời

Sy 5x miscarriage 4x jatuh sendiri lepas kontraksi, nmpk kantung dgn baby kat dlm tu. Dr. kata klu kluar darah ketul2 bila tekan, pecah, tu darah je bkn kantung. 1 kali tu mmg kena korek kat hospital sbb dah 11w xde pendarahan tp kantung kosong xde baby. Azab sakit kena seluk byk kali. Kali ke 6 pun pendarahan teruk, scan kat klinik, dr kata jln dah buka, 2 hari turun la kot.. Tp alhamdulillah kandungan bertahan x gugur. Nak tau mmg kena g emergency, dr blh scan tgk dah keluar semua ke atau masih ade kantung kat dlm tu & masih blh diselamtkan.. Apepun doa byk2 kepada Allah.. Semoga dipermudahkan ye..

2y trước

Allahu.. Sabar ye sis, InsyaAllah ade lg rezeki nanti.

Hi awak, first u akan rasa sakit pinggang n senggugut then after few hours darah u akan turun mencurah curah mcm paip air. Mcm i, darah turun byk gila mmg pad pun x ckup so i biarkan je dia turun kt toilet after that terus pergi emergency. Doc kata nasib baik awk dtg cepat sbb kantung masih ada dkt dalam, so doc keluarkan manually guna muncung itik. Finnaly dah selesai, rahim kita pun dah confirm bersih xde tertinggal apa2 dah.☺️

kalau taknak cuci better tunggu dy kuar sendiri. klau cuci trauma sgt sis. nk2 kalau dh hbs drh nk brsme dgn suami rse skit tu mcm kene toreh2 je kemaluan. sy dh prnh kene cuci kt hospital, mula2 dr jolok dengan tangan bkn 1 kali tp 4, 5 , 6 kali cmtu . bkn sorg dr tp 4 org dr. skali dy msukkan btg ape nth dgn gel lg sakit rupenye dy cuci dgn btg tu. skit sgtt . smpai sy rse trauma dh nk g hospital sbb gugur..

Hi awak. Macam saya haritu, bleeding 4 hari tapi tak sakit pape then hari keempat tu baru rasa sakit yang teramat. Macam period pain tapi lagi sakit sampai saya menggigil. Orang kata mild contraction. Rupanya sebab janin dan kantung nak keluar. Sakit dalam 2 jam macam tu then dia slowly hilang, saya rasa dekat pad ada something. Pergi toilet terus jatuh janin dan kantung. Masa tu saya 7w2d.

klau sy ambik kptsan utk cuci,sb stress bleeding terlalu byk...so tkut emosi terlebih ganggu,so mmg ambik kptsan utk cuci...alhamdulillah lpas 3bulan lekat balik ank yg slung skrg dh 4thn,skrg tgah hamil ank kedua 6bulan dh....doa yg baik2 ja sis,insyaallah klau sis blh ada rzki zuriat skrg nti Allah akan bg juga sis rezeki zuriat lagi...amin2...

Sy dlu gugur turun sendiri, kandungan x membesar. Mase nak jatuh tu mmg sakit sangat kat bawah tu.. bleeding pn terok smpai basah tilam. Lepas jatuh, ambil masa jugak 1 mggu utk segala uri2 jatuh. Tp lepas jatuh sndri tu kene pegi klinik jugak utk cek rahim samada complete miscarriage da

ya Allah,pergi hospital terus kalau bleeding even sikit pun.. kita tak tahu kut² baby Masih boleh Selamat,kuasa Tuhan.. jangan lengah².. bleeding kalau banyak bahaya pada ibu juga

2y trước

Awak sy dah prgi hospital byak kali. Malam td pun dah pergi. Atas bawah dah scan. 13/7 ni dtg lagi. Cuma nk tau shj kalau gugur macam mana nk tau kantung tu jatuh sndri

alhamdulillah...trun sndri..mcm bersalin normal..trun smua.pergi hospital check smua dh clear..x smpat jmpa doc buka buku,kantung kosong.now alhamdulillah coming soon

2y trước

Saya baru je gugur. Kat hospital lagi. Sakit sangat2 ya dia nk turun. Sy baru bukak buku.. brp lama tggu utk dpat next bby?

Mcm sy bleading juge mse 8week.doc sruh tggu 2week Utk kantung jatuh sendri tp xjtuh juge. Next opptmnt warded buat d& c trus..

Selalunya dr akan bagi masa 2 minggu untuk kantung keluar sendiri. Kalau dah exceed masa tu baru kena cuci sis

2y trước

Sy haritu keluar kantung tu jatuh dalam toilet bowl. Nak taknak terpaksa seluk tangan ambik sebab kena tunjuk dr 😣😂 jangan risau selagi tak keluar habis hosp akan pantau