Bersalin 38w Day2

Betula org kata pengorbanan seorang ibu tidak ternilai.... Sakit contraction x dot nk bayangkn sakit mcm mana...... Nak tnha mommies sekalian, ada tk petua nk sembuhkan luka jahitan & kurangkn sakit... Huhu

Bersalin 38w Day2
39 Các câu trả lời

Sis kerapkan je lepas buang air kecik or besar..trus bilas dgn air garam...klu luka nk cpt sembuh luar dlm..minum air sunquick

Tahniah sis.. Rendam dlm baldi air suam letak garam n asam keping insyaAllah cpt luka tu kering.. selalu tukar pad pun main peranan

4y trước

Oya...okk sis.. Skrg baby dh sbln 17hri

Umi saya ajar.. ambik manjakani tu asah dekat lesung batu tu.. titis air sikit and sapu dekat luka tu.. cepat kering

4y trước

Tq tips sis

Alhamdilillah tahniah n selamat brpantang smoga rezeki brtambah2 baby sya dh 3 bulan. Makan ikan haruan cpt sembuh

4y trước

Tq sis.. Ada juga mkn

Saya lepas bersalin seminggu terus basuh dengan air garam campur sireh... Alhamdulillah luka cepat sembuh,

Betul tu, sakit tu mcm dh xnk ngndung dh 😅tp lepas bersalin, tgk baby cium dia rasa hilang habis semua sakit

4y trước

Tula tu...terasa aura tu

Mkn kena pantang betul, jirus tmpt luka dgn airr panas setiap kali cuci.. bnykkan mkn buah oren.

4y trước

Tq sis... Skrg ade mkn sikit.. Baby bru sbulan 17hr

Waaa Tahniah awak..yeker scary nya dgr.. Sy pun baby first mcm mna rsa nya ehhh.. 😨

4y trước

Pengalaman pertama dlm hidup rsa ada baby dlm perut.. 😄..sama2 wak

Tahniah sis... Saya basuh dengan air sireh campur garam sikit... Buat suam2..

4y trước

In sha allah tak pedih... ☺️

Makn buah oren , shri stgh shj. Jgn mkn sbji. Mkn tiap hri inshaallah.

4y trước

Nenek ngan mertua x kasi sbb msm.... Baby dh sbln 19hri bru brni mkn sr slice